Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVO

U Ryanairu mala nužda stoji jednako kao i let – jedan euro

ry
VL
Autor
Hrvoje Dečak
07.04.2010.
u 19:00

"Naplaćivanjem korištenja zahoda vjerujemo da ćemo promijeniti ponašanje putnika, za koje se nadamo da će nužnik koristiti prije i poslije letova. To će nam omogućiti da uklonimo dva od tri zahoda i ubacimo još najmanje šest sjedala".

Najpoznatija niskotarifna aviokompanija Ryanair, koja nudi i letove za jedan euro, odlučila se na novost kad su u pitanju jeftini letovi kojima je stekla veliku popularnost: naplaćivat će i korištenje nužnika tijekom leta!

‘Nek' se olakšaju prije!

Svi zahodi u zrakoplovu radit će na principu plaćanja kovanicama, čime će putnici biti prisiljeni izdvojiti funtu ili euro za obavljanje nužde ili samo za pranje ruku.

Irska aviokompanija očito dan i noć mozga kako smanjiti troškove i povećati prihode, što u poslovnom svijetu ne bi bilo ništa neobično da Ryanair ponekad ne dolazi na groteskne ideje, poput one nedavne da uvede i stajaća mjesta u svojim zrakoplovima! Ono što su već počeli ostvarivati jest smanjenje broja nužnika, pa će čak 189 putnika dijeliti jednu prostoriju predviđenu za tu namjenu.

Ryanair putnicima otprije naplaćuje prtljagu, korištenje internetskog čekiranja, obroke na letu i korištenje kreditnih kartica, piše Daily Mail.

– Naplaćivanjem korištenja zahoda vjerujemo da ćemo promijeniti ponašanje putnika, za koje se nadamo da će nužnik koristiti prije i poslije letova. To će nam omogućiti da uklonimo dva od tri zahoda i ubacimo još najmanje šest sjedala – računa Stephen McNamara.

Osim toga, kompanija će povećati plaćanje za prtljagu sa 15 na 20 funti u vrijeme ljetnih odmora.

Rochele Turner, istraživač magazina Which?, smatra da je ovo kazna za obitelji koje lete u tom razdoblju.

 

Grickalice 374 posto skuplje

– Let Ryanairom nije jeftin kao što se čini na prvi pogled i putnicima savjetujemo da uračunaju ove troškove – rekla je Turnerova.

Potvrda novih cijena stigla je nakon što su istraživanja pokazala da jeftine kompanije naplaćuju goleme svote za hranu i piće, primjerice, 374 posto više za grickalice nego u supermarketima.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar banana država
banana država
10:22 13.04.2010.

Ma dajte molim vas koji euro,nađite mi taj let i odmah putujem.Pun mi je k...inih i sličnih kompanija gdje let u 3 m.j platim 700 kn a u 6 mj. taj isti let na istoj relaciji 1500 kn,i da naravno ne nosim nikada prtljagu sa sobom,pa šta če mi prtljaga kada negdje putujem to mi ne treba,e svašta ču i ovdje pročitata,ali znam da sa ovima ja NE letim.Užas

UK
Ugo Kajvez
14:49 08.04.2010.

Perverzija u zračnom prometu. Sve mora imati svoju stvarnu cijenu koštanja. Nisko tarifne tvrtke su kauboji među avio kompanijama ...... uvode rasulo i propast među ozbiljnim tvrtkama. . To što netko dobije jeftinu kartu, drugom se negdje drugdje naplačuje ........... (jeste ikada platili \"aerodromsku taksu\"? ... subvencija za dovlačenje nisko tarifnih kompanija)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije