Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlostavljanje životinja

U romskom naselju u Kuršancu zatučena tri psa, ni kujica nije preživjela

Pretučena kujica
Foto: Privatni album
1/3
05.02.2016.
u 18:28

Iako su se cijelu noć veterinari borili za njezin život, kujica koja je teško ozlijeđena pronađena u romskom naselju u Kuršancu nije preživjela. Da volonterka Petra Puvača u to naseje nije išla po kujicu koja je trebala na sterilizaciju, pretučena kujica uginula bi u bolovima i u najtežim mukama na mokroj travi, gdje ju je i pronašla.

– Dok sam razgovarala sa starješinom koji me dočekao, dotrčao je jedan dečkić i pozvao me da idem pogledati psa koji leži bolestan. Iako me starješina odgovarao, objašnjavajući kako su već imali problema i da je bila policija i privela nasilnika koji je pretukao i ubio tri psa, nisam se dala odgovoriti. Kujicu sam pronašla kako leži sva zgrčena, nije mogla ustati i bila je jako hladna – ispričala nam je P. Puvača. Podigla ju je na ruke, spremila u auto i hitno odvela u veterinarsku ambulantu u kojoj se još uvijek bore za njezin život.

– Glava joj je teško ozlijeđena, i nju je netko ju je pretukao. Uz pothlađenost ima i neuroloških problema pa je teško bilo što prognozirati. Pozvali smo policiju i prijavili još jedno zlostavljanje – kaže P. Puvača te dodaje kako u naselju znaju tko je to napravio pa čekaju da policija odradi svoj posao.

I dok se aktivisti za prava životinja iz cijele Hrvatske već dva mjeseca organiziraju i pomažu, rade planove i programe kako smanjiti broj neželjenih pasa u romskim naseljima, nasilje se ponavlja. A među volontere se, nakon nade da sve može biti bolje, vratio osjećaj tuge i nemoći, jer protiv zlostavljača ne mogu sami.  

<<bolesne-gladne-i-ozlijedene-pse-iz-romskih-naselja-i-dalje-spasavaju-samo-volonteri

Komentara 13

KI
kinez14
18:51 05.02.2016.

Romi zive u srednjem vijeku. Jos uvijek imaju starjesinu. Nakon ovih reportaza rome vise ne sazalijevam. Smradovi obicni. Zakonom bi im zabranio drzanje zivotinja. Uzas

GO
Gomila
18:59 05.02.2016.

trebalo bi sve cigane poslat nazad u srbiju

DU
Deleted user
20:28 05.02.2016.

Strasno. Jadne zivotinje. Eto dokaza kako su se Romi integrirali u drustvo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije