Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
turističko domaćinstvo

U 'Rodinom gnijezdu' kuhao i gradonačelnik Mirko Duspara

Rodino gnijezdo,kuhanje
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/8
06.12.2014.
u 00:05

Mi smo grad koji živi na rijeci Savi, a imamo i najveću fišijadu u Hrvatskoj, pa bi bila prava šteta da to ne pokazujemo kroz cijelu godinu, kazao je gradonačelnik Slavonskog Broda

Turistička zajednica Grada Slavonskog Broda i Turističko domaćinstvo "Rodino gnijezdo" iz Brodskog Varoša predstavili su danas novitete u gastro ponudi koje će ubuduće moći kušati turisti u posjeti gradu na Savi, ali i Brođani koji su se zaželjeli izvorne slavonske kuhinje.

Tradicionalnom slavonskom kuhinjom nedavno je bila oduševljena i poznata britanska gastro blogerica Fiona Maclean koja je za svog posjeta kontinentalnoj Hrvatskoj u Slavonskom Brodu pratila pripremu i po prvi put kušala fiš paprikaš. Nakon raznih jela od ribe koja je do sada na svojim bezbrojnim putovanjima kušala širom svijeta, fiš paprikaš joj je bio pravo gastronomsko otkriće. Na današnjoj prezentaciji u majstorijama pripremanja ribe i kuhanju fiš paprikaša uz domaćina Antuna Tonkića, inače vrsnog majstora tradicionalne kuhinje, aktivno je asistirao te svoje kuharsko umijeće pokazao i gradonačelnik Mirko Duspara, no ovaj put i u svojstvu predsjednika Gradske Turističke zajednice.

- Mi smo grad koji živi na rijeci Savi, a imamo i najveću fišijadu u Hrvatskoj, pa bi bila prava šteta da to ne pokazujemo kroz cijelu godinu. Odličnu i iznimno kvalitetnu ribu imamo u ribnjacima i u Savi, koja je zadnjih dvadesetak godina zbog prestanka nekih industrijskih grana i zagađivača u uzvodnom toku postala čista rijeka. To pokazuju i analize koje se redovito provode. U Savi su se ponovo pojavile ribe koje su bile praktično nestale. Turistima koji dolaze u kontinentalni dio Hrvatske iznimno je važna i tradicionalna gastro ponuda, a osobito takav vid gastro turizma gdje će imati priliku na samo gledati pripremu i kušati jela, već se s keceljom oko vrata i uključiti u njegovu pripremu. Do sada nisam imao priliku kuhati fiš paprikaš, ali obzirom da sam danas pokupio neke zanimljive ideje možda se kod kuće ohrabrim i pokušam kuhati sam - kazao je potaknut novim kuharskim iskustvom gradonačelnik Mirko Duspara.

>>Spasili gnijezdo roda, postojala je opasnost za rodino leglo i ljude

>>Japanske goste zanimaju agroturizam i mega festivali

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije