Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ IZ RIJEKE

Kruži snimka na kojoj se pali dugina zastava, policija: Riječ je o ranijem događaju koji nije bio prijavljen

Rijeka: Paljenje dugine zastave
Foto: Screenshot
1/3
08.05.2021.
u 12:42

Policijska uprava primorsko-goranska zaprimila je noćas oko 1 sat dojavu o paljenju zastave na Korzu te su policijski službenici izašli na mjesto događaja

Društvenim se mrežama proširila snimka paljenja zastave s duginim bojama u Rijeci. Zastava je bila na zgradi gradske uprave, a bakljom su je zapalili mladići odjeveni u crnu odjeću. Iako se pretpostavljalo kako se incident dogodio noćas, iz Policijske uprave primorsko-goranske potvrđeno nam je kako je riječ o starijoj snimci.  

Snimka je noćas objavljena na Instagram profilu "Riječani 1987", a u opisuju se navodi: "Ovo je odgovor na novodoneseni zakon o posvajanju djece istospolnim parovima". Snimka je danas oko 12 sati uklonjena s navedenog profila. 

Policijska uprava primorsko-goranska zaprimila je noćas oko 1 sat dojavu o paljenju zastave na Korzu te su policijski službenici izašli na mjesto događaja

- Dolaskom policije na mjesto događaja nisu potvrđeni navodi iz zaprimljene dojave, a prema dosadašnjim saznanjima, utvrđeno je da je snimka nastala u ranijem razdoblju i odnosi se na događaj koji nije bio prijavljen policiji, saznajemo iz PU primorsko-goranske. 

Snimku je putem Facebooka osudila udruga Dugine obitelji te navela kako očekuju pravovremenu reakciju nadležnih tijela.

- Ovakav zločin iz mržnje ne smije ostati nekažnjen, mi kao udruga podnijet ćemo kaznenu prijavu i nadamo se da ovo neće biti još samo jedan slučaj koji će pasti u zaborav. Jako je zabrinjavajuće vidjeti kako se sada već dugi niz godina u Hrvatskoj spaljuju rainbow zastave, prikazi gej parova na karnevalima, i da se u našem društvu može dogoditi da se pokušavaju spaliti i osobe kao što se dogodilo prije par mjesecu u zagrebačkom parku Maksimir. Užas, ovakve scene ostavljaju nas bez riječi, poručuju. 

VIDEO Twitter zatvorio profile koji su prenosili poruke Trumpa, doživotno izbačenog s mreže!

Komentara 6

Avatar Barba
Barba
15:11 08.05.2021.

Da li postoji institut "provokacija s ciljem dobivanja onog što mi ne pripada"?

DU
Deleted user
19:36 08.05.2021.

Sve im je pravo pa i bezočno lagati samo da bi došli u vijesti i da bi u medijima mogli laprdati o nekakovj ugroženosti... Ja bi im opalio takvu kaznu za taj fake... Ali to bi onda opet bilo okarakterizirano kao mržnja prema njima jadnima...

Avatar Navaljni
Navaljni
17:50 08.05.2021.

Nebitno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije