Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
strah od zagađenja

U rijeci u Kini pronađeno više od 2200 uginulih svinja

mrtve svinje (1)
Reuters/Pixsell
11.03.2013.
u 13:44

Strvine su pronađene u jednom od najvažnijih izvora pitke vode za grad Šangaj. Očekuje se da će ih biti još više

Više od 2200 uginulih svinja pronađeno je u jednom od najvažnijih izvora pitka vode za grad Šangaj tijekom vikenda. Strvine su u rijeku Huangpu u pokrajini Zhejiang najvjerojatnije bačene te se očekuje da će ih biti još više, Global Times je citirao Xu Rong, direktoricu šangajskog okružnog ureda za zaštitu okoliša, javlja Reuters.

– Moramo djelovati brzo i ukloniti ih sve iz straha od zagađenja vode – kazala je Xu Rong. Vlasti istražuju što se dogodilo.

U priopćenju objavljenom na svojoj internetskog stranici u ponedjeljak vlasti u Šangaju navele su da radnici nastavljaju s prikupljanjem strvina iz rijeke te da se pozorno prati kvaliteta vode. Za sada nije utvrđeno da je zagađena. Vijest o uginulim svinjama tijekom vikenda je izazvala buru na društvenim mrežama, a mnogi blogeri kritizirali su vlasti zbog zakašnjelog odgovora. 

>> Skandal s hranom: Kinezu 'uvalili' 2,5 kilograma betonskih oraha

Ključne riječi

Komentara 1

ZI
zimska idila
14:58 11.03.2013.

industrijskim napredkom Kina je toliko zagađena i ekološki devastirana da je ovo jedna marginalna činjenice. Tamo ne postoje ekološke udruge niti zakoni koji bi štitili ekologiju inače da to postoiji ne bi Kina imala takav ekonomski rast. To je bar jasno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije