Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LJEPOTA JE U OČIMA PROMATRAČA

U Rijeci se tradicionalno biraju prigodno uređeni izlozi

22.12.2008.
u 16:15

RIJEKA - Zanimljiv, privlačan izlog, ukusno uređen, najčešće je prvi razlog zbog kojeg kupac poželi ući u tu prodavaonicu. No, tu činjenicu mnogi trgovci još nisu shvatili. Uglavnom izloge uređuju sami, premda postoje profesionalci u toj struci.

Ipak sve više onih koji angažiranje prepuštaju profesionalcima u struci, aranžerima koji osmisle način na koji predstave proizvod. Kažu, ima to uspjeha i u prodaji. Međutim, namjera je Grada Rijeke i Turističke zajednice posljednjih godina “prisiliti” trgovce i sve koji posluju, barem u središtu grada, urediti i prigodno urediti grad u svečarskim prilikama, kao što su i ovi blagdani.

Blagdanski kriteriji
Za izbor najuređenijeg izloga ovog prosinca izabran je poseban ocjenjivački sud u kojem su bili Ornella Boseglav iz OŠ St. Nicolo, Jasna Rodin HDLU-a Rijeka, Ines Boban-Štiglić iz Turističke zajednice Rijeke i Tamara Mančić iz Odjela gradske uprave za poduzetništvo. U obilasku grada (i to već uobičajeno samo užeg središta) pridržavali su su se određenih kriterija - tražio se prije svega blagdanski ugođaj, zatim se ocjenjivao način predstavljanja proizvoda, te primijenjeni kolorit.

Posebnu ocjenu donosila je upotreba dodatnih dekorativnih elemenata, te novih i tradicionalnih dizajnerskih dostignuća.

Atelier Rogić - NAJ
Najljepšim izlogom proglašen je izlog Atelier Rogić u Užarskoj ulici 15 b. Vlasnici - Željka i Boris Rogić - umjetnici su i poznati autori svjetiljki u Tiffany stilu, ali i majstori umjetničkog oblikovanja unikatnih predmeta od stakla. Za ovogodišnje uređenje izloga Grad ih je nagradio sa 3000 kuna. Druga nagrada izazvala je dvojbe ocjenjivača, pa su je podijelili - po tisuću kuna Rt Ana d.o.o., s Trga Republike Hrvatske 5, i Croatia osiguranje d.d., Korzo 39.

I treća se nagrada od 1000 kuna podijelila - na po 500 kuna i to za uređenje izloga Cvjetarne i studia Val u Ulici M. Gupca 17b i trgovini Accessorize na Korzu 41b. Zanimljivo je da se odustalo od nekadašnje kritike neuređenih izloga. Naime, paralelno s listom najuređenijih izloga, donosila se i lista izloga i prodavaonica koje su ruglo u gradu. Ne znači da ih nema i danas.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije