Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIOPATIJA, VRTOGLAVICA, UMOR...

U Rijeci se otvara druga post-covid ambulanta: Sve je više pacijenta s neurološkim tegobama

10.05.2021.
u 13:18

Karakteriziraju ga produljena pojava depresije, razne neuromuskularne bolesti poput slabosti mišića i miopatija, tjeskobe, umor, poremećaji spavanja, različiti kognitivni problemi...

Od sutra s radom započinje post-covid neurološka ambulanta u Rijeci. Kako je priopćeno iz Klinike za neurologiju KBC-a Rijeka, ambulanta će raditi utorkom od 12 do 15 sati, a pacijentima će na raspolaganju biti neurolozi različitih subspecijalizacija.

Za pregled pacijenata kod kojih su prisutni dugotrajni i neobjašnjivi neurološki simptomi nakon oporavka od COVID-19 u novoj neurološkoj ambulanti potrebna je uputnica obiteljskog liječnika ili neurologa.

Neurološka ambulanta druga je post-covid ambulanta u KBC-u Rijeka koji je još u prosincu otvorio pulmološku post-covid ambulantu na lokalitetu Sušak. S obzirom na to da je sve više pacijenta kod kojih ne prolaze tegobe nakon preboljenog COVID-19 pojavila se potreba za otvaranjem ambulante koja bi primila pacijente kod kojih su prisutni simptomi i perifernog i centralnog živčanog sustava.

Kratkotrajni i dugoročni neurološki učinci COVID-19 još uvijek se prate s obzirom na veliki broj neuroloških manifestacija ne samo u akutnoj fazi nego i dugo nakon preboljele infekcije. Post-covid neurološki sindrom je postvirusni sindrom uzrokovan odgovorom mozga i tijela na infekciju virusom SARS-CoV-2.

Karakteriziraju ga produljena pojava depresije, razne neuromuskularne bolesti poput slabosti mišića i miopatija, tjeskobe, umor, poremećaji spavanja, različiti kognitivni problemi problema s koncentracijom, pažnjom, pamćenjem, kao i vrtoglavica, glavobolja, gubitak mirisa, bolesti pokreta, epilepsije, cerebrovaskularne bolesti i drugo.

Komentara 2

RV
rvisosevic
22:11 10.05.2021.

Slazem se,,ali treba jos i suporta

SU
sunce12345
15:01 10.05.2021.

Rad i hobi pomažu..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije