Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
protiv vlade

U Rijeci se okupilo manje od stotinjak prosvjednika

prosvjed, rijeka (1)
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/4
30.03.2011.
u 19:56

Razlog slabom odazivu je, čulo se na početku prosvjeda, legitimiranje pojedinih članova Koordinacije prosvjeda Rijeka ispred zgrada u kojima žive i policijsko zastrašivanje, kazali su, nekim starim kaznama.

Niti stotinjak ljudi okupilo se na večerašnjem antivladinom prosvjedu u Rijeci. Razlog je tome, čulo se na početku prosvjeda, legitimiranje pojedinih članova Koordinacije prosvjeda Rijeka ispred zgrada u kojima žive i policijsko zastrašivanje, kazali su, nekim starim kaznama.

Prosvjednici su, nakon okupljanja u 18 sati ispred hotela Kontinental, krenuli uobičajenom rutom, najprije do Jelačićevog trga, gdje su minutom šutnje izrazili solidarnost sa svim radnicima u Rijeci, koji su, kazao je Marin Miočić Stošić ispred udruge Vox, zbog nakaradne politike koju vode neznalice, ostali bez posla. Noseći transparente s porukama "Hitno odustanite od siromašenja Hrvatske", "Bože, uhapsi HDZ-ovce, pretvoriše raj u pakao" prosvjednici su krenuli prema Korzu, gdje su se kao i u dosadašnjim prosvjedima zasutavili ispred zgrade Grada Rijeke.

- Apeliram na ljude svijesti i savjesti, koliko im god u životu bilo dobro da nam se pridruže. Nojevsko zabijanje glave u pijesak ne donosi rješenje. Grijeh bilo koje vladajuće strukture u bilo kojem gradu ili selu je pasivno držanje. Mi nismo bahata rulja, već savjesni građani, avangarda ovog društva. Ovdje nema studenata, gotovo da nema radnika, ovo je fijasko hrvatske savjesti, neodgovornost prema domovini i prema budućim generacijama koje će Hrvatsku prihvatiti s velikim dugom - kazao je Marin Miočić Stošić ispred zgrade Grada Rijeke.

Uz povike "SDP, izdali ste radnike", "Svi na ulice", "Dolje političke elite", "Vlado, odlazi" krenuli su prema Jadranskom trgu i sjedištu HDZ-a .

- Još smo jednom na mjestu zločina, ne treba nikakve velike filozofije i govora, jer debelo na svojoj koži osjećamo da ovo nikamo ne vodi. Apeliramo da svaki Riječanin u sebi probudi društveno biće koje je senzibilizirano za ljudsku patnju. U domaji kojom šećemo 36 tisuća djece gladuje, zato ne možemo ostati srca kamenoga. Prvo što mislimo o njima je da su nesposobni voditi Hrvatsku, a drugo, oni su nemoralni, lažu nas, varaju, na sve moguće načine nam podvaljuju prikazujući se kakvima nisu. Amoralni su, što je još gore od nemorala, zato nas ne mogu voditi ni u jednom obliku budućeg života. Na vladajućim su mjestima zbog osobnog dobitka, a nas ko j..e - kazao je Marin Miočić Stošić pokazujući na HDZ-ovo sjedište.

Prosvjednici su potom krenuli prema hotelu Kontinental gdje je održana projekcija dokumentarno-igranog filma "Splitski Zeitgeist" autora Darka Pivca.

Ključne riječi

Komentara 4

TA
Tatterdemalion
14:50 12.03.2015.

Ona crveno-crna zastava je komunisticka, zar ne?

VE
velikazmija
13:15 31.03.2011.

marin miočić ispred udruge --vox-- --- bože uhiti---on uhapsi---- hdz -e ---- on hde-ovce--- pretvoriše raj u pakao--- --ne boj se marine -- vrag biži od križa---

GE
Genivatreni
04:55 01.04.2011.

Razlog slabom odazivu je, čulo se na početku prosvjeda, legitimiranje pojedinih članova Koordinacije prosvjeda Rijeka ispred zgrada u kojima žive i policijsko zastrašivanje, kazali su, nekim starim kaznama. HAHAHA oj rijecani komunisti sve se mijenja vi ste isti HAHAHA

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije