Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOŽINOVIĆ OTKRIO

'U Hrvatsku do 6 ujutro ušlo 2.000 Slovenaca, očekujemo i moguće nove pokrete migranata'

Pojačana kontrola na graničnom prjelazu Bregana zbog koronavirusa
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
16.05.2020.
u 11:26

Hrvatska policija cijelo je vrijeme radila na granici i sprječavala ilegalne migracije, poručuje ministar

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović osvrnuo se danas, nakon susreta sa slovenskim kolegom ministrom Hojsom u Sloveniji, na ulazak velikog broja Slovenaca u Hrvatsku te na situaciju s migrantima koja je, za vrijeme epidemije koronavirusa, bila manje izražena. 

U Hrvatsku su, prema jutrašnjim podacima, ušle 2 tisuće građana Slovenije, a Božinović je komentirao da je u ovo doba godine normalno da ih puno ulazi. S obzirom na situaciju s koronavirusom, popuštanjem mjera i stanja "novog normalnog" rekao je: "dati ćemo apsolutni doprinos tome da se interes građana Hrvatske i Slovenije osigura u najvećoj mogućoj mjeri".

"Još uvijek moramo voditi računa o epidemiološkim razlozima i zahtjevima struke jer virus je još uvijek tu i neće nestati preko noći. I Hrvatska i Slovenija sa svojim su se mjerama pokazale vrlo učinkovitima i vjerojatno smo, nakon baltičkih zemalja, prvi u Europi koji stvaramo jednu zonu istih ili sličnih mjera popuštanja", rekao je ministar.

Komentirao je i migrantsku krizu za koju tvrdi da nikada nije stala, nego se zbog pojave virusa ublažila.

"Hrvatska policija cijelo je vrijeme radila na granici i sprječavala ilegalne migracije. Očekujemo da bi s popuštanjem vezanim za koronakrizu i povećanjem mobilnosti, prvenstveno između Hrvatske i Slovenije, moglo doći do novih pokreta migranata. Međutim, mi ćemo sa susjednim zemljama sigurno taj dio posla obaviti na zadovoljstvo svih i u skladu s europskim i nacionalnim zakonodavstvima", poruče Božinović.

"Mi smo se i ovom slučaju uvjerili da su svi sigurnosni i zdravstveni problemi epidemije u današnje vrijeme transnacionalni. Niti virus, niti bilo što drugo ne poznaje granice i jedini način efikasnog suprotstavljanja je suradnja. Suradnja nema alternative, a još je bolje kada je riječ o susjedima i prijateljima", zaključio je Božinović.

 

Komentara 1

DU
Deleted user
11:52 16.05.2020.

Gospon prolaze na 200m od kuća u Lici sa ili bez covida!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije