Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prosvjedi zbog afera

Milorad Dodik nazvao je izdajnicima čelnike oporbe koji su najavili prosvjede protiv vlasti u svibnju

Milorad Dodik
Foto: Dejan Moconja/PIXSELL
1/3
17.04.2016.
u 14:20

Ministar vanjskih poslova BiH i visoki dužnosnik Partije demokratskog progresa Igor Crnadak odgovorio je Dodiku da ne može strankama okupljenim u Savez za promjene kojega predvodi SDS odrediti jesu li dobrodošli u Republiku Srpsku.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik koji je i čelnik vladajućeg Saveza nezavisnih sodijaldemokrata (SNSD) nazvao je izdajnicima čelnike oporbe koji su najavili prosvjede protiv vlasti u svibnju, a oni su mu odgovorili da on na taj način pokušava prikriti kriminal i potaknuti unutarsrpske sukobe.

Dodikov SNSD predvodi koalicijsku vlast u Republici Srpskoj, dok stranke okupljene oko SDS-a predstavljaju dio vlasti na državnoj razini a između njih su stalni sukobi i međusobna optuživanja. Oporba u Republici Srpskoj najavila je za svibanj održavanje prosvjeda zbog niza afera i loše situacije u tome entitetu, a Dodik je zaprijetio odgovorom oporbi. 

"Tog istog dana, u isto vrijeme mi ćemo organizirati prosvjede, jer imamo razloga reći da su oni svojom izdajničkom politikom na razini Bosne i Hercegovine doveli Republici Srpskoj u ovu situaciju, u kojoj jeste", rekao je Dodik kako ga citiraju mediji u BiH. Pri tome je naveo da će oporbi poručiti da su 'izdajnici i da nisu dobro došli u Republiku Srpsku". 

Ministar vanjskih poslova BiH i visoki dužnosnik Partije demokratskog progresa Igor Crnadak odgovorio je Dodiku da ne može strankama okupljenim u Savez za promjene kojega predvodi SDS odrediti jesu li dobrodošli u Republiku  Srpsku. 

"Odlučuje narod, a meni se čini da će narod uskoro nekom drugom poručiti da nije dobrodošao u Republiku Srpsku", rekao je Crnadak.  

Iz Saveza za promjene priopćili su pak da Dodik zlorabi funkciju predsjednika Republike Srpske te da umjesto jedinstva šalje poruku kako je 'spreman i na srpsko-srpske sukobe'.

Iz oporbe su najavili i da će bez obzira na prijetnje, zastrašivanja i najave otvaranja sukoba vrlo brzo odgovarati pred licem pravde za brojne kriminalne afere u ovome entitetu.

>>Protiv Dodika pokrenuta istraga: 'Predmet je dva do tri puta jači od slučaja Sanader'

Komentara 4

Avatar Rustem pasha Hirvat
Rustem pasha Hirvat
21:11 17.04.2016.

Stiže naplata, Milorade i to sa kamatama.

KI
kinez14
17:22 17.04.2016.

Evo modovi toleriraju velicanje cetnika Dodika

OV
Ovozemaljski
15:52 17.04.2016.

Ma Balkanci su najluđi na svijetu, ludilo brale!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije