Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavonski Brod

U rad pušten uređaj za brzo testiranje na koronavirus

U Slavonskom Brodu u rad pušten uređaj za brzo testiranje na koronavirus
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/10
15.09.2020.
u 14:51

Za rad na uređaju educirana su tri mikrobiologa, a kapacitet mu je 24 uzorka u tri sata

Novi, 812 tisuća kuna vrijedan PCR uređaj za testiranje na koronavirus pušten je u rad u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije. Riječ je o uređaju koji će uvelike skratiti vrijeme čekanja i ubrzati postupak testiranja, a nalazi ce biti gotovi za svega tri sata od uzimanja uzorka.

Sredstva za kupnju osigurala je Brodsko-posavska županija. Za rad na uređaju educirana su tri mikrobiologa, a kapacitet mu je 24 uzorka u tri sata.

- Uređaj je namijenjen prvenstveno za hitne slučajeve, koje sada možemo rješavati i u našoj županiji. To znači da će se testirati pacijenti koje bolnica iz određenih razloga treba hitno odraditi, kao i u situacijama kada unutar zdravstvene ustanove postoji pozitivan djelatnik. Aanalizirat ćemo te djelatnike kako bismo saznali tko može raditi, a tko ne. Prioritet će biti i uposleni u domovima za stare i nemoćne - pojasnio je dr. Ante Cvitković, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije.

GALERIJA U Slavonskom Brodu u rad pušten uređaj za brzo testiranje na koronavirus

U Slavonskom Brodu u rad pušten uređaj za brzo testiranje na koronavirus
1/10

Komentara 2

MA
Marsijanac
18:24 15.09.2020.

Ne postoji test koji izolira samo covid-19. Svi dosadsanji testovi registriraju antitijela na virus korone ,cija je porodica vrlo rasirena.

SO
Sobrudolf
15:18 15.09.2020.

Koji baceni novci! Korisnije bi bilo da ste kupili CT ili rentgen, ili magnetnu rezonancu, ok, ne bi to bilo dovoljno za navedene aparate, ali nesto nadopatiti na taj uludo baceni novac u vjetar, pa kupiti jedan od ovih stvarno korisnih aparata sto ih gore navedoh.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije