Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaštićena vrsta

U Puntu na Krku pronađena dva uginula bjeloglava supa

03.05.2015., Zagreb -  Bjeloglavi sup u Zooloskom vrtu.   Photo: Petar Glebov/PIXSELL
08.04.2016.
u 14:51

Primorsko-goranska policija u petak je izvijestila kako su dojavu o pronalasku dva uginula bjeloglava supa zaprimili prije nekoliko dana te su u suradnji s veterinarskom inspekcijom izuzeli uzorke radi vještačenja

Na području Punta na otoku Krku pronađena su dva uginula bjeloglava supa, a policija je izuzela uzorke radi vještačenja kako bi utvrdila uzroke ugibanja tih zakonom strogo zaštićenih vrsta ptica.

Primorsko-goranska policija u petak je izvijestila kako su dojavu o pronalasku dva uginula bjeloglava supa zaprimili prije nekoliko dana te su u suradnji s veterinarskom inspekcijom izuzeli uzorke radi vještačenja.

Iz riječkog Općinskog državnog odvjetništva rekli su da vezano uz pronalazak uginulih bjeloglavih supova provode izvide, na temelju kojih će prikupiti potrebne obavijesti radi donošenja državnoodvjetničke odluke.

Bjeloglavi sup je Zakonom o zaštiti prirode strogo zaštićena vrsta, a ukupna gnijezdeća populacija procjenjuje se na 100 do 110 parova.

Posljednja prebivališta bjeloglavih supova u Hrvatskoj danas su otoci Cres, Krk i obližnji Prvić, a najviše ih je na Cresu na kojem se gnijezdi 65 do 70 parova. Veći dio kolonija nalazi se na zakonom zaštićenim područjima u kategoriji Posebnih ornitoloških rezervata. Dva rezervata su na Cresu, a po jedan na Krku i Prviću.

>> Amerikanci uzvratili hrvatskom veleposlaniku: LNG na Krku ne koče američke vlasti

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
16:30 08.04.2016.

pronaći ga i dat mu 40 godina zatvora bez pomilovanja

KS
krao_sam
18:35 08.04.2016.

samo politicari nek nam dugo zive.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije