Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pulski sajam knjiga

U Pulu će doći književnica Shalev, redateljica Schrader...

sajam knjiga
Duško Marušić/Pixsell
14.05.2010.
u 11:45

Potpisan je ugovor kojim se pulskom sajmu knjiga jamči trogodišnje sponzorstvo.

PULA - Gradonačelnik Boris Miletić, župan Ivan Jakovčić, direktor regionalnog centra Zagrebačke banke Valter Šarić i predsjednica Udruge Sa(n)jam knjige u Istri Magdalena Vodopija potpisali su ugovor kojim se pulskom sajmu knjiga, koji će se ove godine održati po šesnaesti put, jamči trogodišnje sponzorstvo.

Godišnje će Zagrebačka banka kao glavni sponzor izdvajati pola milijuna kuna plus PDV, Grad će davati 320, a Županija 240 tisuća kuna. Time će se, složni su potpisnici ugovora, sajmu osigurati potreban osjećaj sigurnosti koji je potreban naročito nakon prošlogodišnjeg izdanja koje je zbog financijskih poteškoća dobilo epitet recesijskog.

Magdalena Vodopija najavila je i program sajma koji se ove godine održava od 2. do 12. prosinca.

- Očekujemo da ćemo već do početka srpnja znati 90 posto programa. Svoj dolazak već su potvrdili izraelska književnica Zeruya Shalev, njemačka redateljica Maria Schrader, portugalski pisac Jose Agualusa, bugarski pisac Alek Popov i redatelj Dušan Makavejev, rekla je Vodopija o sajmu čija je ovogodišnja tema "Knjiga i film".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije