Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Proslave u cijeloj Hrvatskoj, prosvjedi u Osijeku i tvornici Salonit

U Puli izvješena i zastava SKJ

Na današnjem prvosvibanjskom okupljanju u Puli došlo je do incidenta kojem je kumovala zastava na kojoj je pisalo –Proleteri svih zemalja ujedinite –SKJ, a na zastavi su se nalazili srp i čekić
Foto: Duško Marušić
01.05.2008.
u 12:57

Bjelovarci su proslavu 1. svibnja počeli tradicionalnom ranojutarnjom prazničnom budnicom motociklista. Ove ih se godine gradskim ulicama provezlo 250, najviše dosad.

U Puli se na proslavi okupilo oko 300 građana. Dijelili su se karanfili, a vijorile su se i zastave. Pozornost je privukla stara crvena zastava SKJ sa srpom i čekićem te natpisom “Proleteri svih zemalja, ujedinite se.” Zastava SKJ krasila je prvosvibanjski skup 30-ak minuta, a potom je uklonjena. Predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera Bruno Bulić kazao je:

– Ne znam tko je zastavu donio, valjda neki mladi ljudi koji nisu našli ništa prigodnije – kazao je Bulić.
Središnju proslavu za Rijeku i ove je godine organizirao SDP. Pljusak i nevrijeme presudili su proslavi – tek je stotinjak Riječana na kiši čekalo predsjednika SDP-a Zorana Milanovića, koji im je uputio nekoliko riječi podrške.

Dvije i pol tisuće porcija graha podijeljeno je Osječanima danas u nepunih sat vremena na lijevoj obali Drave u organizaciji SSSH-a i Grada. Nakon prosvjeda pred škrobanom GP&Partners radnici te tvrtke, predvođeni sindikalnim povjerenikom Šimom Oreškovićem, pridružili su se ostalim radnicima u Osijeku.

U organizaciji SSSH Praznik rada proslavljen je i u Splitu na Marjanu. Uz pozdrav i čestitke splitskog gradonačelnika Kureta, na slavlju je dominirala vruća tema, brodogradnja. Za feštu je skuhano oko 3500 porcija graha. HUS je proslavu 1. svibnja organizirao u vranjičkom Salonitu.
U Karlovcu je akcijom Biciklom do zdravlja u organizaciji sindikata proslavljen Praznik rada. Sudjelovalo je oko 2300 biciklista, a odredište je bilo izletište Grdun udaljeno desetak km od Karlovca.

Praznik rada u Požeštini tradicionalno je obilježen u Velikoj, gdje se na livadama skupilo 3000 ljudi. (V. B., M. D., S. K., Č. R., K. K., B. B., S. J., M. P. K., Z. B.)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije