Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svetkovina Velike Gospe

U procesiji u Sinju 50 tisuća ljudi, među njima i premijer: Tu sam kao vjernik

Procesija u Sinju
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/13
Autori: Vecernji.hr, Hina
15.08.2019.
u 10:55

Prema procjenama svećenika u procesiji sudjeluje oko 50 tisuća vjernika a očekuje se da će tijekom cjelodnevnih blagdanskih svečanosti u Sinju danas boraviti i do 100 tisuća vjernika iz Hrvatske, BiH i svih dijelova svijeta

Velika blagdanska procesija na svetkovinu Velike Gospe krenula je danas ispred crkve Gospe sinjske. Sliku Čudotvorne Gospe u procesiji nosili su naizmjenice sinjski alkari, bogoslovi, časne sestre, predstavnici braniteljskih udruga, Hrvatske vojske i medicinske sestre, a u procesiji je bio i premijer Andrej Plenković.

- Kao vjernik sam tu - kazao je premijer, piše Dalmatinski portal.

Procesija u Sinju
1/12

Na upit je li bilo gužve prema Splitu i kada će se riješiti taj vitalni problem, premijer je kazao da je došao iz pravca Makarske i da je išao autocestom.

- Ali, župan vam zna, svaki tjedan je na sastanku u Vladi - kazao je naglašavajući upornost Blaženka Bobana koji je također u procesiji. Župan je kazao da ide prema planu, a da će dokumentacija svakako biti gotova, a realizacija svakako u drugom mandatu.

- Predugo se nije vodilo računa, ali sada se stvari mijenjaju - rekao je Boban.

Na sinjskoj svetkovini su i Miro Bulj, te 'mostovci' Nikola Grmoja i Ante Čikotić.

Procesiju je predvodio nadbiskup splitsko-makarski Marin Barišić koji predvodi i središnje misno slavlje na Trgu Franje  Tuđmana.

Prema procjenama svećenika u procesiji sudjeluje oko 50 tisuća vjernika a očekuje se da će tijekom cjelodnevnih blagdanskih svečanosti u Sinju danas boraviti i do 100 tisuća vjernika iz Hrvatske, BiH i svih dijelova svijeta. Mise se služe od rane zore, a bit će i u popodnevnim satima.

Uz premijera Plenkovića, kako je najavljeno iz Vlade,  na svetkovini Velike Gospe u Sinju bit će i ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.

Sudionici procesije krećući se sinjskim ulicama pjevali su pjesme u slavu Čudotvorne Gospe Sinjske. Ovogodišnje blagdanske svečanosti u Sinju održavaju se pod geslom "Pruži nam i sada moćnu ruku".

Komentara 25

Avatar Antikomunist
Antikomunist
11:21 15.08.2019.

Ne mogu svojim jadnim komentarima jugotalibani pokvariti ovako veliki blagdan i to je najbitnije teško im je jadnima na ovakve dane treba ih razumijeti neka se ispucaju jadnici.

RI
rimac444
21:28 15.08.2019.

Plenković je pravi vođa naroda hrvatskog, najveći nakon Oca domovine, zato je trn u oku orjunaške, komunjarkse gamdi

Avatar Urbani
Urbani
11:32 16.08.2019.

Ostavite ljude bar u crkvi na miru, leftardi bjedni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije