Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Raste broj zaraženih

U Primorsko-goranskoj županiji nove četiri zaražene osobe, jedna na respiratoru

koronavirus
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/5
25.03.2020.
u 12:26

Ranije je potvrđeno da je jedna osoba ozdravila, a iz županijskog Stožera za civilnu zaštitu u srijedu su rekli kako se potvrda o ozdravljenju, odnosno negativan nalaz na virus čeka za još jednu osobu

Još četiri osobe zaražene su koronavirusom u Primorsko-goranskoj županiji u kojoj je zaraza potvrđena za ukupno 31 osobu, u bolnici ih je 26, a jedna je zbog teže kliničke slike priključena na respirator.

Ranije je potvrđeno da je jedna osoba ozdravila, a iz županijskog Stožera za civilnu zaštitu u srijedu su rekli kako se potvrda o ozdravljenju, odnosno negativan nalaz na virus čeka za još jednu osobu.

Župan Zlatko Komadina izjavio je za Radio Rijeku kako na području županije zasad nema značajnije uzlazne krivulje broja zaraženih.

"Ukoliko se svi budemo pridržavali preporučenih mjera, bez nepotrebnog kretanja, izbjegavanje socijalnih kontakata, imamo šansu da zaustavimo širenje zaraze", poručio je Komadina.

Pohvalio je građane u županiji koji se, kako je rekao, u većini pridržavaju mjere ograničenja kretanja bez prijeke potrebe, te je zahvalio svim zdravstvenim djelatnicima koji su na prvoj liniji obrane od virusa.

Građane je zamolio da ne odlaze u ordinacije primarne zdravstvene zaštite, nego da se prethodno telefonski konzultiraju s liječnicima.

Komadina je naglasio kako su sve županijske zdravstvene ustanove preko svojih dobavnih kanala u fazi izvanrednih nabavki zaštitne opreme izostanak koje se, istaknuo je, pokušava riješiti i s razine Nacionalnog i županijskog stožera civilne zaštite.

"Pomoć su nam ponudili i iz naših prijateljskih kineskih regija i nadam se da ćemo ovih dana za naš zdravstveni sustav uspjeti osigurati dodatne količine opreme", rekao je Komadina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije