Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

U prigodi Dana državnosti položeni vijenci na Mirogoju

25.06.2008.
u 11:34

Svečano obilježavanje 25. lipnja - Dana državnosti, državni vrh počeo je jutros polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća za poginule hrvatske branitelje i žrtve Domovinskog rata na zagrebačkom groblju Mirogoju.

Ispred spomen obilježja "Glas hrvatske žrtve - Zid boli" te ispred Središnjeg križa u Aleji hrvatskih branitelja vijence su položili i zapalili svijeće predsjednici Republike, Hrvatskog sabora i Vlade - Stjepan Mesić, Luka Bebić i Ivo Sanader s izaslanstvima i predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata te izaslanstvima Oružanih snaga Republike Hrvatske (OS RH) i Ravnateljstva policije.

Predsjednici Hrvatskog sabora i Vlade - Luka Bebić i Ivo Sanader s izaslanstvima i predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata te izaslanstva predsjednika Mesića, OS RH i Ravnateljstva policije vijence su položili i zapalili svijeće i na grob prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

Predsjednik Mesić vijenac je položio i zapalio svijeću i na grobnicu Narodnih heroja na Mirogoju.

Izaslanstva predsjednika Republike, Hrvatskog sabora i Vlade te OS RH, Ravnateljstva policije i udruga proisteklih iz Domovinskog rata vijence su položili i zapalili svijeće i na zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju.

Izaslanstvo Grada Zagreba s gradonačelnikom Milanom Bandićem i predsjednicom Gradske skupštine Tatjanom Holjevac na čelu položilo je vijence i zapalilo svijeće ispred Zida boli, Središnjeg križa u Aleji hrvatskih branitelja, na grob Franje Tuđmana i na zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju.

Izaslanstvo HDZ-a, u čijem je sastavu bio glavni tajnik stranke Ivan Jarnjak, član Predsjedništva Andrija Hebrang i predsjednik GO HDZ-a Zagreba Jasen Mesić vijence je položilo na Oltaru Domovine na Medvedgradu, ispred Središnjeg križa u Aleji hrvatskih branitelja i na grob Franje Tuđmana.

Izaslanstvo SDP-a, u čijem sastavu su bili predsjednik stranke Zoran Milanović i tajnik SDP-a Igor Dragovan položilo je vijenac kod Zida boli na Mirogoju.

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije