Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'PAO' NA GRANICI

U preinačenom prtljažniku švercao gotovo 9 kilograma marihuane

Zapljena droge na graničnom prijelazu Stara Gradiška
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/10
13.02.2020.
u 14:19

Policija je na graničnom prijelazu Stara Gradiška, uz pomoć psa za detekciju droga, zaplijenila preko 8,8 kilograma marihuane koje je iz BiH pokušao prošvercati 48-godišnji državljanin Srbije.

Zbog sumnje da se u unutrašnjosti vozila nalazi droga, sukladno vlastitim procjenama i profilima rizika, policijski su službenici detaljnije pregledali automobil srbijanske registracije kojim je upravljao 48-godišnji srpski državljanin. Sumnje su ubrzo potvrđene.

- Pregledom prtljažnog prostora uočene su preinake u kojima su se nalazili paketi s drogom, što je naknadno potvrdio i službeni policijski pas za otkrivanje droga Dona. Pretragom automobila u preinačenom podu prtljažnika pronađeno je 14, a u sjedalu vozača još tri paketa s ukupno 8817,29 grama marihuane - rekao je policijski službenik za odnose s javnošću Krešimir Šimić.

Policija je 48-godišnjaka kazneno prijavila zbog sumnje u neovlaštenu proizvodnju i promet drogama i predala ga pritvorskom nadzorniku PU brodsko-posavske, a potom na daljnje postupanje Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Voditelj Službe kriminalističke policije Dražen Puljko na izvanrednoj je konferenciji za novinare istaknuo je kako je u PU brodsko-posavskoj lani evidentirano 55 kaznenih djela zlouporabe opojnih droga te se u odnosu na prethodnu godinu bilježi blago povećanje.

Dodao je da je prošle godine evidentirano 190 prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, od kojih se dio odnosi na granicu, a dio na područje Sl. Broda, Nove Gradiške i okolnih mjesta. Zabilježeni su i uspjesi u pojačanim nadzorima, tzv. "ulična redukcija", pri čemu su u više slučajeva zaplijenjene manje količine droge.

Načelnik Postaje granične policije Stara Gradiška Miroslav Matić rekao je da kontinuirana suradnja policije i carine na graničnom prijelazu Stara Gradiška rezultira čestim pronalascima i zapljenama manjih količina droge.

- Osim spomenute zapljene, u srijedu je kod tri osobe pronađeno 5,9 grama marihuane, 14 komada tableta s popisa opojnih droga, te 1,2 grama droge amfetamina - rekao je Matić, dodavši da se u cilju sprečavanja i suzbijanja svih vrsta i oblika krijumčarenja, a posebice droge, nastavlja jačanje suradnje policije i carine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije