Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
varaždin

U požaru obiteljske kuće smrtno stradao bračni par

pozar12
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/10
08.12.2009.
u 15:22

Jesu li supruzi zaspali pa je vatra s peći zahvatila stvari u kuhinji, je li za požar kriv opušak ili nešto sasvim treće, teško je reći.

Supruzi Anđelina i Petar Vugrinec (77) iz Grede, na pola puta između Varaždina i Ivanca, smrtno su stradali nešto prije 15 sati u požaru koji je izbio u njihovoj obiteljskoj kući. Iako izvana nema vidljivih znakova požara osim izgorjele mrežice na prozoru, unutrašnjost kuće potpuno je izgorjela.

U selu se nadaleko osjećao miris dima, a susjedi i mještani šokirani su načinom na koji su Anđelina i Petar poginuli. Do 17 sati još su s njima komunicirali budući da su oboje bili pokretni. Anđelina i Petar Vugrinec živjeli su sami u kućici koja se nadovezuje na novoizgrađenu kuću u kojoj je živio njihov sin Vlado sa suprugom i kćerima. Na mjesto događaja prvi su stigli vatrogasci JVP-a Grada Varaždina, a potom i ivanečki vatrogasci, te DVD Maruševec.

Unutrašnjost kuće bila je sva u dimu, pa je isprva bilo teško pronaći tijela. Grijali su se na peć na drva i ugljen, a Petar je bio povremeni pušač pa se o razlozima požara za sada može samo nagađati. Jesu li zaspali pa je vatra s peći zahvatila stvari u kuhinji, je li za požar kriv opušak ili nešto treće, teško je reći. 

Danas oko 17 sati vatrogasci, policija i vozilo Hitne pomoći bili su pred kućom tragično preminulih, a tijelo pokojne Anđeline još nisu uspjeli izvući. Na mjesto događaja došli su i protupožarni inspektori i istražni sudac varaždinskoga Županijskog suda, a obavljanje očevida otežavali su mrak i kiša.

Komentara 1

BA
bazzaretta
16:33 08.12.2009.

Zalosno. RIP.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije