Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vlč. Tomislav Vlahović:
Povratak na članak

U pozadini linča na mene rat je za crkvenu imovinu

Pohvalio bih mnoge moje Saljane koji mi u mom radu, kao i u pitanju crkvene imovine daju punu potporu. Kako i ne bi kad znaju da je imovina dar njihovih očeva Katoličkoj crkvi koja i danas za svoje donatore moli i Bogu ih preporučuje, kaže župnik

Komentari 31

DU
Deleted user
13:23 01.09.2020.

Nije valjda da se svađate radi materijalnoga, sam Isusov nauk temelji se na nematerijalnom, vi ste to uspjeli izokrenuti, umjesto drvenih križeva i poniznosti vi nosite zlate optočene dijamantima uz ogromnu dozu bahatosti! Crkva je nepotrebna, dovoljan je Bog!

VL
PU
Pulchrum
14:57 01.09.2020.

Jadan svećenik. Kao da živimo u komunizmu, novinari nasrću na njih bez stida. Dečko radi svoj posao pošteno i vjerno, on kao svećenik ima pravo reći proročku riječ. Kome se ne sviđa, neka ga ne sluša

VL
DU
Deleted user
13:51 01.09.2020.

Ako materijalno i dalje bude izazov za svećenike i ako ih konstantno stavlja u iskušenje, onda im je najbolje to materijalno oduzeti odnosno nacionalizirati i nemate više problema, baviti ćete se samo vjerom jer drugo nećete niti imati i smatram da je to jedini ispravan put da vam se materijalno makne iz fokusa i da se posvetite onome radi čega i postojite a to je vjera"

VL
DU
Deleted user
15:02 01.09.2020.

Za previse stvari se mora pravdati, zbog cega mu bas i ne vjerujem

VL
OB
obican
14:33 01.09.2020.

Pricam ti price, pricam ti o Isusu, o odricanju, o pomaganju bliznjem, a onda odoh da se odmorim u jakuzi

VL
NE
nemanatrag
19:23 01.09.2020.

Nikada mi nije trebala institucija čiji je član i takve sam zaobilazio ih u širokom luku.

VL
ME
Meter
08:37 02.09.2020.

Pupčana je veza crkve i imovine...

VL
DU
Deleted user
15:15 01.09.2020.

Kome vjerovati. Svecenik bi trebala biti osoba primjer. Međutim mišljenje puka, ne pojedinca ima svoju težinu. Zanči istitina je negdje u sredini.

VL
MK
MKinkognito60
14:57 01.09.2020.

Ne sumnjam u to kako se bori za crkvenu imovinu ali sumnjam u njegovu stručnost u odredbe pri borbi protiv pandemije. Jednako tako bi mi bilo čudno kad bi epidemiološka služba rekla, da se dijete ne smije krstiti svetom vodom jer se može tako prenjeti virus, a dijete ili ko god se krsti mora krstiti svetom vodom. Na žalost ima povijest uzimanja više ovlasti nego mu je namjenjeno pa sad ima i vjerovatnoizmišljene grijehe. Na stranu doseljeni kalafati pripadnici druge konfesije koji sada imaju na osnovu nakd previše pogodovanja novac i vlast pa mogu kočiti povrat imovine i čak sami lagati o događajima ali i sam bi mogao priznati kako si uzima više ovlasti nego mu pripada. Iako sam stvarni vijernik ne samo praktični, naukovanje sumnje u epidemiološke mjere bih prijavio.

VL
AN
angeomihael
14:53 01.09.2020.

Bravo,Svečeniče.

VL
Avatar papigagolog
papigagolog
15:10 01.09.2020.

Hrvatska posla.

VL
PE
penellopea15
14:41 01.09.2020.

Ne moze Cerkva otimati nikakvu imovinu od drzave, dok gladni i nezaposleni gradjani nemaju krov nad glavom za svoju djecu. Zato su se vodila dva svjetska rata, a posebno prvi svjetski rat, kada su gladne i nezaposlene mase u Francuskojj revoluciji silom svrgnule Crkvu sa vlasti koja im je otimala citavo bogatstvo drzavi i narodu i izgladnjivala sire mase. U Italiji Vatikan posjeduje 20% nekretnina u drzavi narodu, svaki peti objekt u zemlji je njihov, a drzava im je bankrotirala, sa milijunima gladnih usta na ulici bez posla. To su ogromni novci, i ogromno bogatstvo sto Crkva otima drzavi i narodu, njih bataljun na drzavni sisi poreznih obveznika, a nigdje ne rade, jos ih porezni obveznici moraju uzdrzavati na svojoj grbaci, a nemaju ni oni posla i sto jesti. Sve Katolicke zemlje su najsiromasnije zemlje na svijetu, sve do jedna bankrotirale, ili pred bankrotom, po Europi i Juznoj Americi, zato sto im Vatikan masovno otima bogatstvo narodu, a siromasni gradjani ih moraju uzdrzavati na svojoj sisi. Dok su protestantske zemlje sve najbogatije zemlje na svijetu, Amerika, Britanija, i generalno Anglosaxonske zemlje, plus Sjever Europe i Svicarska, jedine bogate zemlje na svijetu, zato sto im Vatikan ne otima bogatstvo drzavi i narodu i ne muze miliarde iz budzeta. poreznim obveznima.

VL
LA
Lajavac
15:12 01.09.2020.

Da, kad svećenik pokuša zaštititi crkvenu (javnu) imovinu, naići će na žestoki otpor „naprednih“ poduzetnika: ma šta će Crkvi ona zemlja, kad bi se tamo moglo izgraditi pedesetak apartmana, ili barem veliko parkiralište?! Svećenik bi, ako želi biti popularan, ipakk morao s njima biti kooperativan. Ako se već neće odreći nekretnine, može je za neku razumnu svotu prodati. Dobro i njemu i drugima.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.