Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
143 18°C
Povratak na članak

U pozadini linča na mene rat je za crkvenu imovinu

Pohvalio bih mnoge moje Saljane koji mi u mom radu, kao i u pitanju crkvene imovine daju punu potporu. Kako i ne bi kad znaju da je imovina dar njihovih očeva Katoličkoj crkvi koja i danas za svoje donatore moli i Bogu ih preporučuje, kaže župnik
01. rujna 2020. 6721
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
31
 • Penkala80:

  Nije valjda da se svađate radi materijalnoga, sam Isusov nauk temelji se na nematerijalnom, vi ste to uspjeli izokrenuti, umjesto drvenih križeva i poniznosti vi nosite zlate optočene dijamantima uz ogromnu dozu bahatosti! Crkva je nepotrebna, dovoljan je Bog!

  13 01. 9. 2020. u 13:23
 • Pulchrum:

  Jadan svećenik. Kao da živimo u komunizmu, novinari nasrću na njih bez stida. Dečko radi svoj posao pošteno i vjerno, on kao svećenik ima pravo reći proročku riječ. Kome se ne sviđa, neka ga ne sluša

  01. 9. 2020. u 14:57
 • Penkala80:

  Ako materijalno i dalje bude izazov za svećenike i ako ih konstantno stavlja u iskušenje, onda im je najbolje to materijalno oduzeti odnosno nacionalizirati i nemate više problema, baviti ćete se samo vjerom jer drugo nećete niti imati i smatram ... prikaži još! da je to jedini ispravan put da vam se materijalno makne iz fokusa i da se posvetite onome radi čega i postojite a to je vjera"

  4 01. 9. 2020. u 13:51
 • Deleted user:

  Za previse stvari se mora pravdati, zbog cega mu bas i ne vjerujem

  01. 9. 2020. u 15:02
 • obican:

  Pricam ti price, pricam ti o Isusu, o odricanju, o pomaganju bliznjem, a onda odoh da se odmorim u jakuzi

  01. 9. 2020. u 14:33
 • nemanatrag:

  Nikada mi nije trebala institucija čiji je član i takve sam zaobilazio ih u širokom luku.

  01. 9. 2020. u 19:23
 • Meter:

  Pupčana je veza crkve i imovine...

  02. 9. 2020. u 08:37
 • Avatar kiselica
  kiselica:

  Kome vjerovati. Svecenik bi trebala biti osoba primjer. Međutim mišljenje puka, ne pojedinca ima svoju težinu. Zanči istitina je negdje u sredini.

  1 01. 9. 2020. u 15:15
 • MKinkognito60:

  Ne sumnjam u to kako se bori za crkvenu imovinu ali sumnjam u njegovu stručnost u odredbe pri borbi protiv pandemije. Jednako tako bi mi bilo čudno kad bi epidemiološka služba rekla, da se dijete ne smije krstiti svetom vodom ... prikaži još! jer se može tako prenjeti virus, a dijete ili ko god se krsti mora krstiti svetom vodom. Na žalost ima povijest uzimanja više ovlasti nego mu je namjenjeno pa sad ima i vjerovatnoizmišljene grijehe. Na stranu doseljeni kalafati pripadnici druge konfesije koji sada imaju na osnovu nakd previše pogodovanja novac i vlast pa mogu kočiti povrat imovine i čak sami lagati o događajima ali i sam bi mogao priznati kako si uzima više ovlasti nego mu pripada. Iako sam stvarni vijernik ne samo praktični, naukovanje sumnje u epidemiološke mjere bih prijavio.

  01. 9. 2020. u 14:57
 • angeomihael:

  Bravo,Svečeniče.

  01. 9. 2020. u 14:53
 • Avatar papigagolog
  papigagolog:

  Hrvatska posla.

  01. 9. 2020. u 15:10
 • penellopea15:

  Ne moze Cerkva otimati nikakvu imovinu od drzave, dok gladni i nezaposleni gradjani nemaju krov nad glavom za svoju djecu. Zato su se vodila dva svjetska rata, a posebno prvi svjetski rat, kada su gladne i nezaposlene mase u Francuskoj ... prikaži još!j revoluciji silom svrgnule Crkvu sa vlasti koja im je otimala citavo bogatstvo drzavi i narodu i izgladnjivala sire mase. U Italiji Vatikan posjeduje 20% nekretnina u drzavi narodu, svaki peti objekt u zemlji je njihov, a drzava im je bankrotirala, sa milijunima gladnih usta na ulici bez posla. To su ogromni novci, i ogromno bogatstvo sto Crkva otima drzavi i narodu, njih bataljun na drzavni sisi poreznih obveznika, a nigdje ne rade, jos ih porezni obveznici moraju uzdrzavati na svojoj grbaci, a nemaju ni oni posla i sto jesti. Sve Katolicke zemlje su najsiromasnije zemlje na svijetu, sve do jedna bankrotirale, ili pred bankrotom, po Europi i Juznoj Americi, zato sto im Vatikan masovno otima bogatstvo narodu, a siromasni gradjani ih moraju uzdrzavati na svojoj sisi. Dok su protestantske zemlje sve najbogatije zemlje na svijetu, Amerika, Britanija, i generalno Anglosaxonske zemlje, plus Sjever Europe i Svicarska, jedine bogate zemlje na svijetu, zato sto im Vatikan ne otima bogatstvo drzavi i narodu i ne muze miliarde iz budzeta. poreznim obveznima.

  01. 9. 2020. u 14:41
 • Lajavac:

  Da, kad svećenik pokuša zaštititi crkvenu (javnu) imovinu, naići će na žestoki otpor „naprednih“ poduzetnika: ma šta će Crkvi ona zemlja, kad bi se tamo moglo izgraditi pedesetak apartmana, ili barem veliko parkiralište?! Svećenik bi, ako želi biti popularan, ipak ... prikaži još!k morao s njima biti kooperativan. Ako se već neće odreći nekretnine, može je za neku razumnu svotu prodati. Dobro i njemu i drugima.

  01. 9. 2020. u 15:12
 • Komentiraj, znaš da želiš!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.