Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uništili ljudi

U posljednjih trideset godina u Europi je nestalo čak 420 milijuna ptica

ptica
Foto: Matija Topolovec/Pixsell
05.11.2014.
u 07:30

Posebno je zabrinjavajuće da se u čak 90 posto riječ o uobičajenim vrstama poput vrabaca, sivih jarebica i žuna

U Europi je oko 420 milijuna ptica manje nego što ih je bilo 1980. godine, navodi se u posljednjoj studiji koju je objavio Ecology Letters, a koja pokazuje da je u posljednja tri desetljeća na Starom kontinentu nestalo čak dvadeset posto ptica. Posebno je zabrinjavajuće da se u čak 90 posto riječ o uobičajenim vrstama poput vrabaca, sivih jarebica i žuna.

– Na određeni način ptice su nam poslale poruku da je sadašnji način upravljanja okolišem neodrživ – izjavio je Richard Gregory iz britanskog Kraljevskog društva za zaštitu ptica, koji je vodio istraživanje. Studija je napravljena u 25 europskih država.

>>  Svađa zbog ranjene ptice: Ne dam orla ministru!

Komentara 10

RA
ranko75
09:01 05.11.2014.

Trujemo sve oko sebe, nestase insekti i ostase gladne ptice.

MX
Mister X
09:20 05.11.2014.

Naslov "uništili ljudi" glad i jad te bjeda ćim dalje sa čovjećanstvom. Jedino što treba da se rješi sva situacija je jedan ljepi atomski rat jel drugoga nema ako ne pristajemo na kanibalizam i sve veči idio -tizam življena gnjusnesne bjede večine koja dolazi polako ali sigurno... Znate li koliko ljudi djece umire od gladi od polugladi bjede bolesti ne higijene loših životnih uslova; a iz dana u dan se situacija samo pogoršava ! Zato neki razmišljaju da dodju vanzemaljci uništili bi čovjeka životinju koja je kao rak bolest se razmnožila prjeti uništenju mnogih gotovo svih ostalih životinja na svjetu na planetu a toliko su kre-teni da prjete međusobno vlastitom uništenju...

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
10:38 05.11.2014.

Hm, al je zato ostalo vrana i gradskih golubova koliko hočeš. O španjolskim neuništivim vrapcima da i ne govorim.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije