Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI ZAKONI ZA OBOLJELE UŽIVATELJE MARIHUANE

U Portlandu otvoren prvi kafić u kojemu je dozvoljeno pušiti "travu"

marihuana
Reuters/Pixsell
14.11.2009.
u 12:39

Iako je u Americi marihuana van zakona, nekoliko je američkih država donjelo zakone koji dekriminaliziraju uživanje "trave" kod kroničnih bolesnika

U američkom Portlandu otvoren je prvi kafić u kojemu je dozvoljeno pušiti "travu". Uživanje ilegalne supstance ograničeno je na kronične bolesnike koji imaju dozvolu za pušenje marihuane, pa pričekajte sa spremanjem kofera.

Kanabis caffee radi kao privatni klub. Za iznos od 25 dolara mjesečne članarine oboljeli mogu slobodno posjedovati i pušiti marihuanu u prostorima kafića. "Travu" će im dati za pultom, a ne ispod njega, a mogu nešto i prigristi.

Iako su u saveznoj državi Oregon, kao i u ostalim državama SAD-a, uživanje, posjedovanje, preprodaja i pušenje marihuane još uvijek nezakoniti, oregonske vlasti donijele su niz zakona koji dopuštaju kronično oboljelima da posjeduju i puše marihuanu. Slično je učinilo još dvanaestak američkih saveznih država, a i sam predsjednik Obama kazao je prije manje od mjesec dana glavnom državnom tužitelju neka se suzdrži od procesuiranja oboljelih uživatelja marihuane.

U Oregonu je oko 21 tisuća registriranih uživatelja marihuane. Doktori ju najčešće prepisuju oboljelima od alzheimerove bolesti, dijabetesa, multipleskleroze i Tourettovog sindroma.

 

Komentara 7

MA
Markoc
16:06 15.11.2009.

Malo pomalo doći će i do tog da ta travurina nije ništa štetnija od recimo alkohola i cigareta.I konačno neće ljudi koji jednom-dvaput u mjesec dana zapale pljucu imat probleme sa zakonom.

GV
goran vrtaric
20:12 23.11.2009.

I sto je tu neobicno???? U Nizozemskoj to postoji vec prilicno godina, i noko ne pravi senzaciju od toga.

OB
-obrisani-
13:29 14.11.2009.

Ima li netko ovdje dovoljno pametan i obrazovan da nama neukima kaže zašto je uopće zabranjeno saditi,prodavati vlastitu proizvodnju trave,a duhana recimo nije.Ili kudikamo štetnijih GMO biljaka.Ili proizvodnja alkohola,zašto je legalna?Ili proizvodnja štetnih lijekova,zašto je legalna?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije