Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zimbabve

U poplavi rudnika zlata smrtno stradalo 60-70 rudara

rudnik
Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija
16.02.2019.
u 00:30

Ministar lokalnih poslova rekao je da su u tijeku pokušaji ispumpavanja vode iz poplavljenih rovova.

Između 60 i 70 rudara se smatraju mrtvima u rovovima rudnika zlata u središtu poplavljenog Zimbabvea, prema novim podacima vlade koja je u petak uputila poziv pomoć. 

- Procjenjuje da je je stradalo između 60 i 70 ilegalnih rudara -  prema priopćenju ministra za lokalne poslove July Moyo.

Prema prethodnoj procjeni spominjala su se 23 ilegalna rudara, nakon što su rovovi rudnika zlata u kojem su radili poplavljeni vodom iz brane koja je popustila.

Traju očajnički pokušaji ispumpavanja vode iz poplavljenih rovova - dodao je Moyo.

Ministar je pozvao stanovništvo na financijsku pomoć za ispumpavanje vode, hranu za ekipe na terenu, ožalošćene obitelji, te prijevoz i pogreb žrtava" u iznosu od 177.000 eura.

U Zimbabveu godinama traje katastrofalna gospodarska i financijska kriza.

Ministar je zajamčio svima koji daju financijsku pomoć da će novac biti dobro upotrijebljen za te operacije.

Zimbabve je bogat rudnicima minerala, među kojima platine, dijamanata, zlata, ugljena i bakra.

Auto završio na krovu

 

Ključne riječi

Komentara 2

OB
ObrenM
08:42 16.02.2019.

Ministar za lokalne poslove i ilegalni jadni rudari.Slicno u Alan Fordu-Ministarstvo za kopanje ru da i gubljenje vremena.

VI
virtual1
11:22 16.02.2019.

Ista politika ko i kod nas. zemlja puna dijamanata i zlata, a ljudi rade za dolar mjesečno. provjerite na internetu ko je vlasnik tih rudnika i sve je jasno. Ko i kod nas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije