Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽRTVE

U poplavama u indonezijskoj pokrajini Papui 42 mrtva

poplava
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL/Ilustracija
17.03.2019.
u 07:24

Najmanje su 42 osobe poginule u poplavama koje su zahvatile indonezijsku pokrajinu Papuu, priopćila je u nedjelju agencija za upravljanje katastrofama koja očekuje da će broj žrtava rasti

Najmanje su 42 osobe poginule u poplavama koje su zahvatile indonezijsku pokrajinu Papuu, priopćila je u nedjelju agencija za upravljanje katastrofama koja očekuje da će broj žrtava rasti.

Poplave u Sentaniju, dvadesetak kilometara od glavnog grada pokrajine Jayapure, prouzročili su jaki pljuskovi u subotu. U njima je 21 osoba ozlijeđena.

"Broj žrtava će najvjerojatnije rasti jer spasilačke ekipe nisu stigle na sva stradala područja", rekao je za AFP glasnogovornik agencije Sutopo Purwo Nugroho.

Desetci kuća su oštećeni. Premda se voda povlači, evakuacija se nastavlja, istaknuo je glasnogovornik. Poplave su česte tijekom kišnog razdoblja u Indoneziji, od listopada do travnja. U siječnju je najmanje 70 ljudi izgubilo život u poplavi i odronima na jugu otoka Celebesa. Zadnjih tjedana stotine stanovnika su zbog poplave morale napustiti porječje Citaruma, u pokrajini Zapadnoj Javi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije