Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVSKA

U Poduzetničkoj zoni mađarski investitor gradi tvornicu namještaja

Foto: Grad Novska
12.06.2020.
u 13:23

Gradonačelnik Novske Marin Piletić istaknuo je zadovoljstvo investicijom vrijednom više od 16,5 milijuna kuna u poduzetničkoj zoni

Do sredine iduće godine u Poduzetničkoj zoni Novska trebala bi niknuti tvornica za proizvodnju vrtnog namještaja, namještaja za plažu i sličnih proizvoda. Najavio je to  mađarski investitor Nandor Badinszki, vlasnik tvrtke HOROG export – import d.o.o. iz Zagreba, koji je potpisao ugovor o kupoprodaji parcele u zoni s gradonačelnikom Novske Marinom Piletićem.

Riječ je o parceli od oko 10.000 kvadratnih metara, na kojoj će se izgraditi proizvodna hala od oko 2.200 kvadrata. Plan je zaposliti 47 djelatnika.

- Zadnjih nekoliko godina tvrtka nam je u velikom porastu, a bavili smo se trgovinom. Sada je starteška odluka da počnemo i s  proizvodnjom te smo odabrali ovu lokaciju zbog brojnih pogodnosti. Blizina je autoceste i željeznice, dostupnost radne snage je dobra kao i dostupnost sirovine. No, bitna je bila i dobra podrška našim planovima od strane Grada – rekao je Badinszki ponovivši kako bi, ako sve bude išlo po planu, proizvodnja mogla početi sredinom 2021. godine.

- Proizvodnju bi s vremenom proširili i na ostale artikle za interijere. Slavonsko je drvo cijenjeno, a tvrtka namjera razvijati daljnju proizvodnju i dizajn – rekao je Izet Milaver, razvojni menadžer u tvrtci dodavši kako će u Novskoj proizvoditi i luskuzni namještaj za plaže i turizam.

Gradonačelnik Novske Marin Piletić istaknuo je zadovoljstvo investicijom vrijednom više od 16,5 milijuna kuna u poduzetničkoj zoni. 

- Sretan sam što je Poduzetničak zona Novska prepoznata kao atraktvna lokacija za inevstitore, koji se sada nižu ovdje. Pored poslovne zgrade novljanskog Vodovoda, pogona PHYOX za proizvodnju mikro algi, još dvije tvrtke trebaju započeti građenje pogona, a ovim ugovorom s tvrtkom HOROG, povećava se broj investicija u zoni – rekao je gradonačelnik Piletić. 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar anlaser
anlaser
21:35 12.06.2020.

Mađari imaju računa otvarati tvornicu namještaja a mi smo naše uništili . DIK Đurđenovac , TVIN Virovitica , GAJ Slatina , drvoprerađivački giganti i respektabilna poduzeća s tradicijom i tisućama zaposlenih koje je banda privatizirala , pokrala i uništila !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije