Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bajićevo izvješće

U Podravini premalo lopova pa se ukida državno odvjetništvo

Bagarić
Arhiv VL-a
16.11.2010.
u 10:00

Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić u izvješću Saboru otkrio je da u Podravini nema kriminalaca pa im ne treba vlastito tužiteljstvo

Iako je po ažurnosti među najboljima u zemlji, a u većini drugih statističkih podataka u "zlatnoj sredini", Županijsko državno odvjetništvo u Koprivnici (ŽDO) do 2019. godine stopit će se s bjelovarskim iz banalnog razloga – ganjalo je premalo lopova.

To se vidi iz izvješća koje je prošli tjedan glavni državni odvjetnik Mladen Bajić podnio Saboru, a u kojemu piše kako je ŽDO (uključujući općinska tužiteljstva) i 2005. i 2009. godine podnio prijave protiv istog broja odraslih osoba, njih 1092. Manje od toga broja imaju samo odvjetništva koja će se također spojiti s većima (Čakovec, Gospić, Požega i Zlatar).

Bjelovarsko odvjetništvo, za usporedbu, 2005. godine prijavilo je 1969 osoba, a lani 2106.

Naravno, to ne znači da je kod nas broj prijava manji zbog toga što šefica ŽDO-a Irma Bagarić i njezini potčinjeni nerado love lopove, u Podravini naprosto nedostaje kriminalaca za samostalno tužilaštvo.

U tome nam nije mnogo pomoglo to što je u pet godina rapidno narastao broj prijavljenih pravnih osoba (sa 14 iz 2005. na 53 lani), a ta bi brojka ove, "Spice" godine mogla biti i veća. Drugim riječima, gospodarski kriminal nam je u porastu, ali od toga nećemo imati baš nikakve koristi.

Niti činjenica da je ŽDO na koncu prošle godine imao tek 45 neriješenih prijava, a manje je imalo samo čakovačko tužiteljstvo, krojačima pravosudne reforme nije bio valjan argument u korist opstanka samostojnog koprivničkog ŽDO-a.

Najgorljivijim protivnicima takve reforme sada još više može biti žao što nije sagrađena brza cesta prema Zagrebu. Poznato je kako je jedna od nuspojava bolje promente povezanosti nekoga grada – povećanje stope kriminaliteta.

Komentara 5

Avatar tkozna
tkozna
10:18 16.11.2010.

Znaš onu narodnu:\"ruka ruku mije\" ili još bolju\"Vrana vrani oči ne kopa\"! Hrvek nasankali su te i nasapunali. Mislim da se treba ukinuti ono što ne radi i tako se smanje nepotrebni troškovi.

VI
vidovit
15:56 16.11.2010.

Mladen Bajić otkrio u izvješću Saboru: U Podravini premalo \"lopova\" pa se ukida državno odvjetništvo.To i je največi problem ,Zato ni nemamo ,auto-cestu prugu lokalnu televizuju i još mnogo toga jer PODRAVSKA JAL je jača od bilo kakvih\" lopova\".

Avatar stravaxx
stravaxx
16:38 16.11.2010.

strašno. pa u županiji nema lopova. a kad se malo bolje pogledaju ove dvije face pitam se uašto ih se ne proglasi lopovima jer fakat tak izgledaju.... i sudite ih u vinkovcima ili požaravcu ako baš hoćete....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije