Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svi su zdravi

U Ploče stigao brod iz Kine s dijelovima za Pelješki most

Kod Ploča usidrio se brod iz Kine s dijelovima za izgradnju Pelješkog mosta
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/13
24.02.2020.
u 15:19

Svi članovi posade su zdravi i ostaju cijelo vrijeme na brodu

Brod Da Yu Xia kineske brodarske kompanije COSCO koji prevozi segmente nosive čelične konstrukcije za Pelješki most uplovio je u noći sa nedjelje na ponedjeljak u luku Ploče. Na brodu je 22 člana posade i svi su zdravi. Kako nam je kazao kapetan lučke kapetnaije Ploče Joško Nikolić, kineski brod je dobio slobodan promet s obalom i može se uputiti prema gradilištu Pelješkog mosta. Nikolić kaže da je su posada i brod dobili potvrdu o zdravstvenoj ispravnosti i sve ostale potrebne dozvole.

Brod s teretom za Pelješki most krenuo je iz Kine za Hrvatsku još 25. siječanja, a kapetan Nikolić navodi da je svih 22 člana posade još 31. siječnja u Singapuru dobilo potvrdu da su zdravi kao i prije tri dana u Egiptu kad su prolazili Sueski kanal. Mornari s Da Yu Xia nisu napuštali brod kad su uplovili u luku Ploče, a neće ga napuštati ni kad se usidre na gradilištu Pelješkog mosta tako da neće imati nikakav kontakt s obalom.

Prema riječima kapetana Nikolića, na brodu je teret težak nešto više od 7000 tona, a radi se o 29 segemenata nosive čelične konstrukcije te o dizalicama.

Na Da Yu Xia nema kineskih radnika koji bi se iskrcali na gradilište Pelješkog mosta, a da su svi članovi posade zdravi potvrdili su na i u hrvatskom predstavništvu tvrtke China Road nad Bridge Corporation (CRBC) koja je glavni izvođač radova na mostu. U CRBC-u kažu da su se djelatnici Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo ukrcali na brod i pregledali sve članove posade i kažu da su svi dobrog zdravlja. Teret s broda bi se trebao, navode u CRBC-u, ako sve prođe uredu iskrcati u roku mjesec dana, a za to vrijeme članovi posade neće se iskrcavati na obalu. U CRBC-u kažu da će im sve živežne namirnice dostavljati na brod. Usto, svi članovi posade će svaki dan izvještavati o svom zdravstvenom stanju u lokalnom zavodu za javno zdravsvo, objasnili su nam u CRBC-u.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije