Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAMPANJA U PLETERNICI

Grabar-Kitarović: Srcem smo jedna od najvećih država na svijetu

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/8
28.12.2019.
u 15:59

Govoreći o, kako je rekla, "brutalnoj izbornoj kampanji i napadima na najsvetije hrvatske vrijednosti", ona je rekla kako birače u Hrvatskoj danas dijele na Kolindine i Škorine, lijeve i desne, Slavonce, Dalmatince i na brojne druge načine

Danas smo ovdje kako bismo zajedno ispleli u ovom gradu Pleternici novo hrvatsko zajedništvo kroz novo hrvatsko domoljublje – poručila je predsjednica RH i predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović sa subotnjeg predizbornog skupa u Pleternici.

Ona je istaknula kako se novo moderno domoljublje 2020. mjeri privlačenjem investicija, razvojem kroz projekte, okupljanjem stručnjaka, povećanjem plaća i mirovina, reformom obrazovanja, plaćanjem poreza, čuvanjem hrvatske granice, međunarodnim ugledom i poštovanjem na vanjskopolitičkom planu, a ne izolacijom.

- Hrvatsko domoljublje danas se mjeri i hrabrošću isticanja toga, ja sam Hrvat ili Hrvatica ili hrvatska građanka, i ne stidim se toga, jer Hrvatska nije mala država. Hrvatska je možda po geografiji i broju stanovnika mala, ali srcem smo jedna od najvećih država na svijetu. I budimo ponosni na to – kazala je Grabar-Kitarović.

Prije toga ona je pozdravila sve goste, osobito one koji su u Slavoniju doselili iz Bosne i Hercegovine.  

- Kako sam kao hrvatska predsjednica prešla svaki pedalj hrvatske domovine, jer držim da vlast proizlazi iz naroda, da je dugujemo narodu i da moramo služiti narodu, tako sam kroz ovih pet godina svojega mandata prošla i gotovo svaki kutak druge domovine hrvatskog naroda, Bosne i Hercegovine, za koju ću se nastaviti jednako boriti, jer je to domovina naših Hrvata kao jednog od autohtonih, konstitutivnih, jednakopravnih naroda u BiH, koji zaslužuje i mora dobiti potporu Hrvatske i sviju nas – rekla je.

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL (ilustracija)

Predsjednica je posebno čestitala pleterničkoj gradonačelnici Antoniji Jozić na svemu što je učinila za svoj grad i Slavoniju, unatoč preprekama koje je imala u početku.

- Vi ste u Pleternici i u mnogim mjestima Slavonije uopće, gdje se danas ne živi lako, ponajviše zbog iseljavanja, ipak spojili sposobnosti upravljanja, strateškog planiranja i razvoja kroz poduzetništvo i projekte. Vi potvrđujete da Hrvatska zna, da Hrvatska može i da će Hrvatska još i bolje. Pokazali ste hrabrost, svjedočite koliko je važna odlučnost i liderstvo, a liderstvo ne znači sjediti u salonima, hodati po crvenim tepisima. Pokazali ste da jaka hrvatska žena jest jamstvo hrvatskih vrijednosti, našeg razvoja i naše budućnosti – nahvalila je predsjednica pleterničku gradonačelnicu.

Ona je naglasila kako su liderstvo i domoljublje danas sasvim izmijenjeni pojmovi i kako to moraju shvatiti i svi u Hrvatskoj. Poručila je kako su upravo liderstvo i vizija jedne odvažne žene i njenog tima doveli do snažnog razvoja Pleternice.

- I zato danas posebno pozdravljam i svaku ženu ovdje, jer u našoj Hrvatskoj žene igraju posebnu ulogu koja nije uvijek priznata, ali vas pozivam da iskoristite sve mogućnosti koje vam nudi država kroz razne programe, projekte Europske unije i da budete ponosne zato što ste vi nasljednice i nositelji i prenosite te iste hrvatske vrijednosti i na svoju djecu i unuke i na sve oko sebe – kazala je Grabar Kitarović.

Govoreći o, kako je rekla, "brutalnoj izbornoj kampanji i napadima na najsvetije hrvatske vrijednosti", ona je rekla kako birače u Hrvatskoj danas dijele na Kolindine i Škorine, lijeve i desne, Slavonce, Dalmatince i na brojne druge načine.

- Dijele nas jer nas žele podijeliti, oslabiti. Moja je poruka danas ovoj ponosno Slavoniji, u prelijepoj Pleternici – nemojmo se dijeliti! To su sve naši birači, birači okupljeni oko vrijednosti koje nas spajaju od predsjednika Tuđmana do danas. Bez obzira na sve razlike, eventualno na razočaranost i ljutnju, uvjerena sam kako smo svi okupljeni za jaku, domoljubnu Hrvatsku. Nećemo dopustiti onima koji nas dijele da zavladaju Hrvatskom i da nas vrate u beznađe i neizvjesnost, nesigurnost i kaos – rekla je aktualna predsjednica.

Svoj govor predsjednica je održala u novoj novomultimedijalnoj dvorani u gradu koji jedini na svijetu ima Trg bećarca, pa je skup, kako i dolikuje, završen upravo bećarcem u izvedbi domaćeg kulturno-umjetničkog društva Orljava. Prije Pleternice predsjednica je posjetila Požegu gdje se susrela s brojnim građanima i simpatizerima.

Kao domaćini dočekali su je predsjednik požeško-slavonskog HDZ-a dr. Željko Glavić i požeški gradonačelnik Darko Puljašić. Tijekom šetnje gradskim ulicama mnogi Požežani željeli su se slikati s njom, a dječak i njegov djed odjeveni u tradicionalnu šokačku narodnu nošnju darovali su joj cvijeće.

U pješačkoj zoni u središtu grada dobrodošlicu su joj s prigodnim pjesmama poželjeli i tamburaši. U Pleternici se predsjednica također družila s brojnim građanima i simpatizerima.

Komentara 92

Avatar Šipo
Šipo
18:07 28.12.2019.

Hrvati ili rado prastaju ili ih se vrlo lako moze zavarati. Zoki se sada malo pretvara, pristojan je i glumi veliko lidera ali kada je trebao nesto pokazati zakazao je.

PR
Princeza
17:04 28.12.2019.

Naprijed Kolinda. Nikad vise mi ili oni.

AN
ante3
16:56 28.12.2019.

U prvom krugu sam glasao za Škoru a u drugom ću glasati za Kolindu. Bolje da Kolinda bude predsjednik nego ovaj mrzitelj Hrvatskog naroda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije