Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hladna Badnja večer

Hladna fronta stigla u Dalmaciju: U planinama pada snijeg, noćas udari bure do 120 km/h

Snijeg
Goran Kovacic/PIXSELL/Ilustracija
24.12.2018.
u 16:11

Jak snijeg trenutno pada na Dinari, Kamešnici, Biokovu i Svilaji

Hladna fronta stigla je u Dalmaciju u popodnevnim satima. Prolaskom fronte zapuhala je bura prvo u sjevernoj Dalmaciji, a onda se tijekom popodneva širila prema jugu.

S burom je došlo do pada temperature zraka pa je kiša višim planinama okrenula na snijeg. Jak snijeg trenutno pada na Dinari, Kamešnici, Biokovu i Svilaji iznad 1200 metara nadmorske visine, a snježna granica se postupno spušta, javlja Dalmacija danas.

Ipak fronta će brzo proći pa će Badnja večer u većem dijelu Dalmacije biti vedra, ali vjetrovita i hladna. Puhat će umjerena do jaka bura s olujnim udarima, a podno Velebita i Biokova bit će orkanskih udara bure preko 120 km/h

Prema prognozi DHMZ-a na će za Božić biti Jadranu pretežno sunčano. U unutrašnjosti oblačnije, osobito u Slavoniji i Baranji gdje će mjestimice biti i slabe oborine na granici kiše i snijega. Vjetar slab, u Slavoniji i umjeren sjeverozapadni. Umjerena i jaka bura s olujnim udarima, podno Velebita i u unutrašnjosti Dalmacije moguće i orkanskim, postupno u slabljenju. Najniža jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti od -3 do 2, na Jadranu od 5 do 8, a najviša dnevna između 2 i 6 na kopnu te od 5 do 10 °C na obali i otocima.

Pogledajte video: Kako voziti po buri

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Tito Svetinja
Tito Svetinja
16:37 24.12.2018.

Opet će nam biti bijeli Božić za dva tjedna.Uostalom,kao i svaki put.

AG
Agricola
17:26 24.12.2018.

Ovo što stoji u članku je notorna laž. Pozdrav iz Zadra (Dalmacija).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije