Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrijedi milijun eura

U Pakracu otvoren drugi Poduzetnički inkubator

poduzetnicki inkubator,pakrac (1)
Foto: Ljiljana Marić
1/3
30.09.2013.
u 00:08

Izgrađena su četiri zasebna poslovna prostora namijenjena za proizvodne i servisne djelatnosti

Prigodnim programom u Pakracu je otvoren Poduzetnički inkubator – druge generacije. U ovom objektu vrijednosti više od milijun eura, od čega je 75 posto novca dobiveno iz fondova EU, a ostalo su financirali Ministarstvo poduzetništva i Grad Pakrac.

Izgrađena su četiri zasebna poslovna prostora namijenjena za proizvodne i servisne djelatnosti. Vida Iličić, direktorica Poduzetničkog centra podsjetila je kako su prvi inkubator otvorili prije pet godina te da se u njemu trenutno nalazi devet poduzetnika.

–Osluškujući potrebe naših poduzetnika krenuli smo u realizaciju drugog inkubatora. Ovaj novi inkubator je namijenjen isključivo proizvodnim djelatnostima, a u prethodnom smo imali sve, i poduzetništvo i obrazovanje i proizvodnju. Do nove godine novi inkubator bi trebao biti popunjen – poručila je direktorica Iličić. Gradonačelnik Davor Huška istaknuo je da je ovo jedan od njihovih većih uspjeha. 

– Zadatak nam je da radimo na razvoju gospodarstva i zapošljavanju. A da to činimo potvrđuju i nagrade za najbolji poduzetnički centar, najbolji inkubator i najbolju poduzetničku zonu u Hrvatskoj u proteklih šest godina. O tome najviše svjedoče novootvorena radna mjesta. Danas u gospodarskoj zoni radi više od 500 zaposlenih, a u novom inkubatoru očekujemo između 100 i 200 novih radnih mjesta što je za Pakrac jako puno. S ovakvim projektima ćemo nastaviti i ubuduće - istaknuo je Huška. Podsjetio je da su do sada bila raspisana tri natječaja za poslovnu infrastrukturu iz predpristupnih fondova i da su iz sva tri uspjeli dobiti novac za svoje projekte u ukupnom iznosu od 25 milijuna kuna. Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević istaknuo je da je uz Pleternicu Pakrac perjanica razvoja županije te čestitao njezinom vodstvo na tako uspješnim projektima.

Nataša Mikuš – Žigman, ravnateljica Središnje agencije za financiranje i ugovaranje potvrdila je kako s Gradom Pakracom imaju korektnu i uspješnu suradnju još od 2004. godine. Pomoćnica ministra poduzetništva i obrta Dijana Bezjak koja je otvorila inkubator kazala je kako Pakrac može biti primjer drugim jedinicama lokalne samouprave i županijama. - Za dobre projekte će se uvijek naći sredstava, ako ne na nacionalnom nivou, onda u Europskoj uniji – istaknula je pomoćnica ministra te najavila da će poduzetništvu do 2020.biti na raspolaganju milijardu eura. Nazočnima se obratio i saborski zastupnik Franjo Lucić te EU parlamentarka Ivana Maletić.

>>Otvoren poduzetnički inkubator u Virovitici vrijedan 7.mil kuna

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije