Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOĆNIK STRADAO U NESREĆI

U padu helikoptera poginuo francuski milijarder Olivier Dassault

Première de "Le Château de Verre" lors de la soirée de clôture du 43ème Festival du Cinéma Américain de Deauville
Foto: Denis Guignebourg/PIXSELL
1/5
07.03.2021.
u 21:32

Olivier Dassault (69) je bio najstariji sin pokojnog industrijalca Sergea Dassaulta čija tvrtka Dassault Aviation proizvodi zrakoplove Falcon, Mirage i Rafale, te između ostaloga posjeduje i list Le Figar

Francuski milijarder i parlamentarni zastupnik Olivier Dassault, jedan od nasljednika tvrtke Dassault koja proizvodi borbene zrakoplove, poginuo je u padu helikoptera blizu Deauvillea na sjeverozapadu zemlje, prenosi agencija France presse.

Olivier Dassault (69) je bio najstariji sin pokojnog industrijalca Sergea Dassaulta čija tvrtka Dassault Aviation proizvodi zrakoplove Falcon, Mirage Rafale, te između ostaloga posjeduje i list Le Figaro. Procjenjuje se da je Dassault bio "težak" oko šest milijardi eura, što je uglavnom naslijedio od oca.

Predsjednik Emmanuel Macron je u tvitu odao počast zastupniku stranke LR. Izvori bliski istrazi su rekli da je u nesreći oko 18 sati blizu Deauvillea poginuo i pilot helikoptera. Isti izvor navodi da se više nitko nije nalazio u helikopteru.

Brojne osobe su odale počast sinu Sergea Dassaulta, bivšeg šefa Dassault zrakoplovstva koji je umro 2018. i unuku Marcela Dassaulta, utemeljitelja tvrtke.

Komentara 15

HS
highlander.spatula@gmail.com
22:16 07.03.2021.

Koma

Avatar GeniKameni
GeniKameni
23:25 07.03.2021.

Prosjecan Francuz misli da Macron vodi francusku politiku... i pojma nema da Macron prima upute i naredbe od ovakvih kao sto je Olivier Dassault.

MA
maestral
13:57 08.04.2021.

Da sam bar nasljednik ovog pokojnika

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije