Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta

'U ovom trenutku postoji velik interes za investiranje u Hrvatsku'

Darko Horvat
Patrik Macek/PIXSELL
18.07.2018.
u 11:20

Ističe kako se ne smije dozvoliti da u Hrvatsku uđu "sve i svakakve" investicije, već ih treba znati pomno odabrati te otvoriti radna mjesta koja će se popuniti onima koji danas napuštaju Hrvatsku

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat izjavio je u srijedu da je interes za ulaganja u Hrvatsku velik i da su se investicije počele događati, te da se pomnim odabirom investitora u sljedećih nekoliko godina može otvoriti 10 do 15 tisuća radnih mjesta.

Horvat je u izjavi na dolasku na uži kabinet Vlade kazao kako bi se usudio reći da je Hrvatska u zadnja dva-tri mjeseca otvorila vrata investicijama i kako su se one počele događati.

Ističe kako se ne smije dozvoliti da u Hrvatsku uđu "sve i svakakve" investicije, već ih treba znati pomno odabrati te otvoriti radna mjesta koja će se popuniti onima koji danas napuštaju Hrvatsku.

"To su ona radna mjesta koja stvaraju dodanu vrijednost i koja u neto plaći iznose između 7 i 15 tisuća kuna. Usudio bih se reći da se pomnim odabirom investitora 10 do 15 tisuća radnih mjesta u sljedećih nekoliko godina može otvoriti upravo u tom segmentu", rekao je Horvat.

Na opasku novinara "da nije da se baš stoji u redovima" za ulaganja u Hrvatsku, Horvat je kazao da bi se usudio reći da u ovom trenutku postoji velik interes za investiranje u Hrvatsku.

"Vidjet ćete što će se u sljedeća dva-tri mjeseca događati na tom planu", dodao je.

Upitan kako Hrvatska može profitirati od uspjeha nogometne reprezentacije u Rusiji, Horvat je kazao kako je siguran da od sada pa na dalje neće biti ni jedne zemlje i njenog stanovnika koji će se pitati gdje se nalazi Hrvatska.

>> Poznati na utakmici: U Moskvi Plenković, Cetinski, Horvatinčić...

Darko Horvat
1/23

Komentara 30

Avatar nisam_robot
nisam_robot
15:45 18.07.2018.

Volim dobre novosti.

CA
campa
12:56 18.07.2018.

To je već problem.Pojačani interes za investiranje zadaje glavobolju političarima jer nisu naučili raditi za boljitak Hrvatske nego su se dosad bavili sami sobom.Ja vjerujem da će interes splasnuti i omogučiti odgovornima da se i dalje bave sami sobom.Zdušno su se trudili razjediniti naciju od zadnjeg svjetskog prvenstva gdje smo bili treći do danas.Ovo drugo mjesto i ujedinjenje nacije te euforija im nameće dodatne napore kako se vratiti na staro.Vrlo brzo će istjerati ustaše i partizane iz šume i početi se baviti sami sobom jer nisu naučili do sada činiti nešto drugo.Ako se pokaže točno da je interes za investiranje porastao onda su u velikim problemima-morati će nešto i raditi.

Avatar Oneill
Oneill
11:47 18.07.2018.

Što čekate napravite se važni nemate puno vremena Hrvatski narod je pokazao što može pa malo razmislite da vas sram bude da smo najsiromašniji i bijedni zbog vas. Hrvatski nije moj Majčin Jezik.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije