Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prvi u europi

U ovom restoranu možete jesti ispred ispod površine Atlantskog oceana

Foto: Facebook/Under
16.04.2019.
u 17:34

Pristiglo je čak 7000 rezervacija za večeru u originalnom restoranu, a prema internetskoj stranici prvi slobodan termin dostupan je nakon 12. rujna

Na južnoj obali Norveške, u malenom selu Båly, otvoren je prvi podvodni restoran na europskom tlu pod simboličnim nazivom Under. Za ideju je zaslužna Snøhetta, arhitektonska tvrtka koja je gradila popularnu Oslo Opera House i Nacionalni muzej 11. rujna u New Yorku.

Na prvi pogled ovaj jedinstveni restoran izgleda kao betonski kontejner koji je ležerno bačen u plićak. Ideja dizajnera je da s vremenom objekt postane dio morskog okoliša na način da hrapavost betonske površine posluži kao umjetni greben.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Welcome under www.under.no Foto: @ivarkvaal

Objavu dijeli Under (@underlindesnes)

Sam restroran ima mjesta za 40 gostiju koji će imati priliku objedovati autohtone ribe, lokalne pasmine divljih ovaca pa čak i neke vrste ptica ispred ogromnog prozora koji pruža pogled na sjeverni Atlantik.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Evening at under #snøhetta #food #sea #lindesnes #underlindesnes #norway #sørlandet Foto: Juergen Pollak

Objavu dijeli Under (@underlindesnes)

Pristiglo je čak 7000 rezervacija za večeru u originalnom restoranu, a prema internetskoj stranici prvi slobodan termin dostupan je nakon 12. rujna.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Under Foto : Juergen Pollak

Objavu dijeli Under (@underlindesnes)

Za večeru u minimalistički uređenom skandinavskom restoranu potrebno je izdvojiti minimalno 200 funti po osobi, a ako želite butelju vina i 100 funti više.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
08:11 17.04.2019.

Koji naslov...je li vi sebe čujete?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije