Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U STRAHU OD OTKAZA

U ovoj školi štrajka nema, ravnatelj tvrdi: 'Znali su kakvo je stanje u prosvjeti'

Gospodarska škola Buje
Foto: Google Maps
21.11.2019.
u 15:26

Povjerenica Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama za Istarsku županiju Tanja Carić pritisak ravnatelja opisuje riječju 'strašan'.

Kad su birali taj studij znali su kakvo je stanje u prosvjeti, kazao je Milivoj Gospić koji na štrajk u školama gleda na svoj način. Ravnatelj Gospodarske škole smatra da neki profesori jednostavno nemaju pravo na štrajk 'jer još nisu ni opravdali svoj pripravnički staž' pa je prosvedovanje u njihovom slučaju 'nonsens'.

Nastava u istarskoj školi odvija se više-manje redovito, a prosvjeduje samo dio osoblja. Ostali su, kako piše Glas Istre, u strahu od dotičnog ravnatelja koji to ne demantira. 

- Jedan je kolega zasnovao radni odnos 5. studenog i sad se on već nalazi u toj štrajkaškoj ekipi, pa završetkom štrajka mislim da ću mu otkazati ugovor o radu jer nije profesionalno zadovoljio. U rujnu sam jednom drugom kolegi odobrio slobodne dane da bi otišao na krstarenje za obljetnicu braka, a sad štrajka. Čini mi se da je to veliki manjak respekta prema meni kao ravnatelju i svome pozivu, jer nitko ne odgovara za realizaciju nastave osim ravnatelja - objasnio je ravnatelj 'sa stavom'.

S druge strane, sindikatima se takav pritisak ne sviđa. Povjerenica Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama za Istarsku županiju Tanja Carić pritisak ravnatelja opisuje riječju 'strašan'.

- Postoje ravnatelji koji vrše pritisak na svoje djelatnike i opstruiraju štrajk, osporavajući djelatnicima osnovna radna, ali i građanska prava - izjavila je za Glas Istre.

U Gospodarskoj školi štrajka 12 do 14 profesora od njih 42. Gospić tvrdi da dio njih radi i u drugim školama tako da je stvarna brojka onih koji ne rade četiri

- Ima profesora koji su se izjasnili da ne žele sudjelovati u tom cirkusu - zaključio je Gospić.

Komentara 40

Avatar andrej II  kara von bruxeles
andrej II kara von bruxeles
17:02 21.11.2019.

Taj lik bi trebao biti ministar.. ne blaženka divjak!

SA
samograd
16:42 21.11.2019.

Svi bi željeli njemački standard i plaće ali bi svi u isto vrijeme zabušavali ne davali maksimum od sebe i krivili politčare , ne ide to tako ako im treba povisiti plaće tako treba i drugima liječnicima ,med. sestrama ,policijiji ,vojnicima i njihova zanimanja su važna kao i obrazovanje . Ovaj štrajk je poltička ucjena ,od kud da se svima dignu plaće ,neka oni štrajkaju ol će na kraju navući bijes roditelja jer će se nastava nadoknađivati subotama i tko zna kako , treba ih pustiti da još pilaju a djeca kasne sa gradivom , ravnatelj je u pravu tako i Plenković ,želi razgovarati a oni šuta i mlate praznu slamu .

Avatar salko1951
salko1951
16:08 21.11.2019.

Svaka čast.Konačno netko normalan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije