Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUŽENI TALIJANI

U otvorenom lovištu zabranjenim uređajem vabili ptice pa ih odstrijelili

Zablaće: U tijeku lov zbog povećanog broja lisica, čagljeva i divljih svinja
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/2
28.09.2021.
u 08:33

Jedan treba platiti novčanu kaznu od 15.000 kuna,a drugi s 5.250 kuna

Dvojica talijanskih državljana u dobi od 71 i 65 godina optuženi su za protuzakoniti lov i ribolov, a optužnicu je protiv njih podiglo ODO Virovitica.

Tereti ih se da su 7. rujna 2021. u jednom zajedničkom otvorenom lovištu postavili zabranjene elektroničke uređaje za emitiranje pjeva ptica (vabilice) pri čemu je 71-godišnjak  puškom odstrijelio dvije ptice prepelice-pućpure, a 65-godišnjak jednu pticu prepelicu-pućpuru.

Općinski sud u Virovitici je prihvatio zahtjev Općinskog državnog odvjetništva u Virovitici za izdavanjem kaznenog naloga te je dvojici Talijana izdao kaznene naloge.

Jedan treba platiti novčanu kaznu od 15.000 kuna,a drugi s 5.250 kuna. Oduzete su im odstrijeljene ptice i dvije elektroničke vabilice. 

>> VIDEO Pronađen mrtav muškarac u zagrebačkom Trnju. Susjed kaže: "Tu se čula nekakva svađa. Ležao je na boku, vidio sam povredu glave."


 
Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
09:35 28.09.2021.

A gdje je prijava protiv Lovoovlaštenika? Pa nisu oni sami došli iz Italije i postavljali vabilice a da im to nije bilo omogučeno! Opet inspektori ne rade svoj posao kako treba! Štite podobne!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije