Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONAVIRUS

U Osijeku preminuo mladi necijepljeni muškarac: Liječnik otkrio koje su mu bile zadnje riječi

Marko Mrkonjic/PIXSELL
11.11.2021.
u 15:09

Dok su ga pripremali za intubaciju, rasplakao se. Zadnje što je rekao bilo je: "Je*** ti onog koji me nagovorio da se ne cijepim!", kaže dr. Igor Berecki.

Dr. Igor Berecki, pedijatar koji radi u osječkoj bolnici, na Facebooku je objavio kako je jučer u intenzivnoj preminuo mladi muškarac nakon tri tjedna borbe s koronom. Bio je bez komorbiditeta.

Nakon što mu se stanje pogoršalo stavljen je na respirator. Dok su ga pripremali za intubaciju, rasplakao se. Zadnje što je rekao bilo je: "Je*** ti onog koji me nagovorio da se ne cijepim!"

Objavu prenosimo u cijelosti:

"Anegdotalni primjeri su priče iz života, pa nisu znanstveno indikativni, ne mogu se ubrajati u statistike i zbog toga nemaju racionalnu primjenjivost. Štoviše, zbog svojega naziva ("anegdota") koji pomalo vuče na humor i šalu, nerijetko ih se promatra kao neozbiljne i plitke.

A opet, kada se netko nađe s druge strane hladne racionalnosti i neozbiljne plitkosti, za njega anegdota odjednom poprimi dramatiku značajne ozbiljnosti i težine. Odjednom dobije važnost trenutka koji odjeljuje život od smrti.

Evo jedne anegdote!

Ispričao mi ju je prijatelj i kolega Dragan Maloševac. Ispričao bi on to i vama, ali je trenutno blokiran zbog prijave onih "hahahača" što stavljaju smileyje ispod statistika o obolijevanju i smrtnosti i kojima je sve ovo smiješno.

- - -

"Jučer je u intenzivnoj preminuo mladi muškarac nakon tri tjedna borbe s koronom. Sad sam došao u dežurstvo i pričam s kolegom koji je, kada se stanje toliko pogoršalo da više nije išlo bez pomoći mehaničke ventilacije prije par dana, sjeo do njega i objasnio mu da je bolest napredovala do trenutka kada bez respiratora nema nikakve šanse, a na respiratoru barem polovične, pa ga je uz njegov pristanak intubirao i stavio ga na respirator.

Mladog čovjeka, bez komorbiditeta.

Dok su ga pripremali za intubaciju, rasplakao se. Zadnje što je rekao bilo je: "Je*** ti onog koji me nagovorio da se ne cijepim!"

Par dana potom pluća su mu i unatoč svoj medicinskoj i respiratornoj potpori otkazala."

- - -

Kako već rekoh: znam da ovo nije statistički dokaz ničega. I da neće ući u ozbiljne znanstvene procjene. Ali anegdota je po wikipedijskoj definiciji "...vrsta književnosti koji se temelji na izvanrednom događaju obično iz života neke osobe. U svakodnevnom jeziku se odnosi na priču koja opisuje čudan, neobičan ili smiješan događaj."

Pa eto, ovo je bila anegdota, jedan takav, neobičan, čudan događaj iz života i smrti čovjeka koji je ipak mogao još neko vrijeme - živjeti.

A nadam se da je i dovoljno smiješna i zabavna onima koji su ga nagovorili da se ne cijepi", napisao je.

Komentara 180

AN
angeomihael
15:22 11.11.2021.

Ovo se desilo u priči bajci.

Avatar Vakserčina
Vakserčina
15:21 11.11.2021.

Nismo još čuli nijednu anegdotu o ljudima koji su umrli od moždanog udara nakon koktela sreće... A ima ih puno. Jako puno...strašno puno...

KO
komunikolog
15:52 11.11.2021.

I onda se čude zašto je ovoliki otpor cjepljenju?! Nakon ovakvih članaka postotak će se samo povećati. Pa ni u partizanskim filmovima ovakve bajke nisu prolazile.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije