Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTO KAŽU BROJKE
Povratak na članak

Otkrivamo kakve su rezultate polučile drakonske kazne u prometu

Najveća potvrđena novčana kazna bila je 37.200 kuna. Od zatvorskih kazni uglavnom su izricane one od 30 do 120 dana.

Komentari 4

CR
crocro
10:34 12.05.2020.

Kada se uz vozačke dozvole budu oduzimala sredstva izvršenja prekršaja (koji se ne bi trebao nazvati prekršaj već kazneno djelo), pa se uz sve to još naplati kazna izvršitelju na mjestu izvršenja kao i istodnevno suđenje i upućivanje na izdržavnje kazne teškog društveno korisnog rada, onda bi se stanje popravilo. Npr. golobradi "tatin sin", koji umjesto da vozi fićeka, propinje se na cesti u nekom BMW-u, Audiju, Mercedesu ili sličnoj nabrijanoj zvijerki koja je u rukama golobradog oružje topovskog kalibra, nakon počinjenja djela u kojemu se dokaže da je kriv, trajno oduzima vozilo kao sredstvo izvršenja bez obzira tko je vlasnik i ide na licitaciju, to bi bilo odlično. Kao i da golobradi plati fiksnu kaznu od npr. 50000 kuna, pa ako to nije u stanju, onda njegovu kaznu plaća tata, pa ako neće tata u zadanom roku od 7 dana, onda osmi dan ide ovrha na nekretnine. Osim toga tatin sin treba u zatvor bez obzira na novčanu kaznu od 50 000 kuna i da mu se oduzme vozačka dozvola na 5 godina a nakon toga ponovo polaganje vozačkog ispita kao obavezna mjera. To bi se onda za golobrade i nadobudne i sveznajuće i najbolje, zvala kazna. Sve drugo ne namigivanje i tatino peglanje. On si postavlkja pitanje: Zašto ja ne bih vozio za svoj užitak, pa ako me uhvate, što je tati dati za kaznu a auto mu neće oduzeti. A ako me ne uhvate što je najveća vjerojatnost, nitko mi ništa ne može što ja guštam u brzinama i prijetim pametnim ljudima na cesti, tko je njima kriv što oni ne mogu?

VL
DU
Deleted user
10:32 12.05.2020.

Kad će se prekoračenju brzine od 50 i više, alkolizirani vozači više od 1 promila tretirati kao pokušaj ubojstva i tako kazniti, tada će vozačima doći u glavu da ne možeš tako voziti

VL
HA
hacker
10:14 12.05.2020.

Novi moderni automobili imaju razne sigurnosne sisteme medju ostalima prepoznavanje znakova ograničenja brzine te inteligentni tempomat, prepoznavanje umora vozača, prepreka na cesti itd. plus ojačani sigurnosnii kavez kabine te serijski ESP, ABS. Da naše vlade zaista vode brigu o sigurnosti na cestama ukinuli bi trošarine na nove automobile vrijednosti do 200000 Kuna a i smanjili bi PDV kakav je u naprednim državama u okruženju (Srbija i BiH gdje PDV ne prelazi 19%). Isto tako sanirali bi sve crne točke na cestama. Našoj vladi je isključivo do punjenja proračuna a ne zdravlja naših gradjana.

VL
DU
Deleted user
10:15 12.05.2020.

Na ravnom dijelu ceste..nenaseljenom sa jedne strane a sa druge šuma. Bez rasvjete bez plocnika ili bic. Staze. U grmlju zavucen crni golf iv. Civilni. Ispred njega postavljen radar prekriven granama i kamufiran vjesto. Dolazim sa 75. Iza mene autobus i kolona od tri auta. Za tjedan dana dolazi omotnica. 500kn. Naime taj dio spada pod naselje. Ogranicenje je 50.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.