Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
0 8°C

U svakom dijelu svijeta listajte Večernji list uz e-novine!

Pretplatite se
  • crocro:

    Kada se uz vozačke dozvole budu oduzimala sredstva izvršenja prekršaja (koji se ne bi trebao nazvati prekršaj već kazneno djelo), pa se uz sve to još naplati kazna izvršitelju na mjestu izvršenja kao i istodnevno suđenje i upućivanje na izdržavnje ... prikaži još! kazne teškog društveno korisnog rada, onda bi se stanje popravilo. Npr. golobradi "tatin sin", koji umjesto da vozi fićeka, propinje se na cesti u nekom BMW-u, Audiju, Mercedesu ili sličnoj nabrijanoj zvijerki koja je u rukama golobradog oružje topovskog kalibra, nakon počinjenja djela u kojemu se dokaže da je kriv, trajno oduzima vozilo kao sredstvo izvršenja bez obzira tko je vlasnik i ide na licitaciju, to bi bilo odlično. Kao i da golobradi plati fiksnu kaznu od npr. 50000 kuna, pa ako to nije u stanju, onda njegovu kaznu plaća tata, pa ako neće tata u zadanom roku od 7 dana, onda osmi dan ide ovrha na nekretnine. Osim toga tatin sin treba u zatvor bez obzira na novčanu kaznu od 50 000 kuna i da mu se oduzme vozačka dozvola na 5 godina a nakon toga ponovo polaganje vozačkog ispita kao obavezna mjera. To bi se onda za golobrade i nadobudne i sveznajuće i najbolje, zvala kazna. Sve drugo ne namigivanje i tatino peglanje. On si postavlkja pitanje: Zašto ja ne bih vozio za svoj užitak, pa ako me uhvate, što je tati dati za kaznu a auto mu neće oduzeti. A ako me ne uhvate što je najveća vjerojatnost, nitko mi ništa ne može što ja guštam u brzinama i prijetim pametnim ljudima na cesti, tko je njima kriv što oni ne mogu?

  • Deleted user:

    Kad će se prekoračenju brzine od 50 i više, alkolizirani vozači više od 1 promila tretirati kao pokušaj ubojstva i tako kazniti, tada će vozačima doći u glavu da ne možeš tako voziti

  • hacker:

    Novi moderni automobili imaju razne sigurnosne sisteme medju ostalima prepoznavanje znakova ograničenja brzine te inteligentni tempomat, prepoznavanje umora vozača, prepreka na cesti itd. plus ojačani sigurnosnii kavez kabine te serijski ESP, ABS. Da naše vlade zaista vode brigu o sigurnosti ... prikaži još! na cestama ukinuli bi trošarine na nove automobile vrijednosti do 200000 Kuna a i smanjili bi PDV kakav je u naprednim državama u okruženju (Srbija i BiH gdje PDV ne prelazi 19%). Isto tako sanirali bi sve crne točke na cestama. Našoj vladi je isključivo do punjenja proračuna a ne zdravlja naših gradjana.

Još iz rubrike Vijesti

Lipik: Održana konferencija "Lipički korak u nove tehnologije - Budućnost je ovdje"
AMBICIOZAN PLAN

Mali Lipik želi biti središte razvoja umjetne inteligencije u Hrvatskoj

Split: Policijska kontrola na Bačvicama
SVE VEĆI PROBLEM

Kako je splitska policija spriječila krađu 47.000 eura od starije žene

3
NEOČEKIVANO!

HOS-ovci posvađali i Mostovce: Bulj napao Troskota koji se onda javno ispričao zbog rečenog

29