Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ženski aktovi

U opatijskom "Jurju Šporeru" otvara se izložba "Ivo Kalina"

Opatija
13.09.2010.
u 12:25

Na izložbi, kojom se obilježava se 85. obljetnica rođenja i 15. obljetnica smrti ovog velikog umjetnika, bit će prikazani aktovi koje je Ivo Kalina stvorio između 1946. i 1994. godine.

U organizaciji Hrvatskog muzeja turizma u srijedu 15. rujna u Umjetničkom paviljonu "Juraj Šporer" u Opatiji s početkom u 20 sati otvara se izložba "Ivo Kalina".

Ovaj veliki hrvatski slikar nakon završenog studija slikarstva u Zagrebu bio je suradnik majstorske radionice Krste Hegedušića, član umjetničke grupe Mart, a od 1953. izlagao je na revijalnim izložbama i u skupini petorice slikara (Dogan, Kalina, Kulmer, Kujundžić, Perić). Prve samostalne izložbe održao je u Zagrebu 1958. i 1960. godine.  Kalina je jedan od prvih predstavnika apstraktnog ekspresionizma u nas. Osamdesetih godina 20. stoljeća vraća se davnom motivu – ženskom aktu. Upravo će na opatijskoj izložbi biti prikazani aktovi koje je Ivo Kalina stvorio u rasponu od 1946. do 1994. godine.

Izložbom u Umjetničkom paviljonu "Juraj Šporer" obilježava se 85. obljetnica rođenja i 15. obljetnica smrti ovog velikog umjetnika. Izložbu će posjetitelji moći razgledati do 3. listopada ove godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije