Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠIRI SE BRANITELJSKI TIM

U Bandićevu obranu ušao i odvjetnik Marijan Hanžeković

Marijan Hanžeković
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Autori: Ivana Jakelić, Ivanka Toma
30.10.2014.
u 20:47

Dopuštenje za posjet Bandiću dobio je i pročelnik Ivica Lovrić

Marijan Hanžeković, jedan od poznatijih zagrebačkih odvjetnika, ušao je u braniteljski tim gradonačelnika Milana Bandića. Naime, tražio je i dobio dopuštenje da pritvorenog gradonačelnika posjeti u Remetincu, a posjetio ga je u srijedu, kada su najvjerojatnije dogovorili i daljnje korake u pripremi Bandićeve obrane.

Gradonačelnika Zagreba u dosadašnjem dijelu postupka zastupao je Krešimir Krsnik, a hoće li on i dalje ostati u braniteljskom timu, za sada se ne zna. Krsnik je napisao i žalbu na odluku o Bandićevu pritvaranju, a o toj žalbi, kao i o žalbama ostalih pritvorenika u aferi Agram te žalbi USKOK-a na odluku o jamčevinama, u četvrtak je odlučivalo izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda.

Odluka o tome tko ostaje u pritvoru, a kome je jamčevina prihvaćena, trebala bi biti objavljena u petak. Inače, do sada su jamčevine prihvaćene Petru Pripuzu, Miri Laci i Ivanu Markusu. U Pripuzovu slučaju radi se o sedam-osam milijuna kuna, a u slučaju preostale dvojice, o iznosima od po 100 tisuća kuna.

Potvrdi li izvanraspravno vijeće odluku suca istrage i te tri jamčevine, to znači da će Pripuz, Laco i Markus iz pritvora izići čim uplate jamčevinu na račun suda. Što se tiče preostalih pritvorenika, većina njih, osim Bandića, od prošlog utorka, kada im je određen istražni zatvor, preko svojih odvjetnika, podnijela je prijedlog za određivanje jamčevine. No o tim prijedlozima nije se odlučivalo na sjednici izvanraspravnog vijeća, već će o njima idući tjedan odlučivati sudac istrage.

U međuvremenu, Bandiću i ostalima teku pritvorski dani, a dopuštenje za posjet gradonačelniku osim odvjetnika dobio je i Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport.

Dopuštenje za posjet Bandiću još nije tražila njegova supruga, a što se tiče ostalih pritvorenika, nekima od njih odbijeni su zahtjevi za posjet, a radi se o tome da su oni koji su ih trebali posjetiti na popisu osoba koje je USKOK predložio za svjedoke.

>>Ljubičić dao ostavku u Upravi Holdinga, hoće li je Bandić prihvatiti?

Komentara 18

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
20:59 30.10.2014.

Je li novo uključeni odvjetnik već počeo štrajkati glađu?

NV
novo vriijeme
21:19 30.10.2014.

A tko će braniti Hanžekovića..

DK
dr kaunda
21:44 30.10.2014.

jeli to onaj odvjetnik koji je mnoge zavio u crno blokirajuci im racune ako jest njega treba sto prije u sobu do Bandica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije