Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
islamska država

U novim zakonima Saudijska Arabija ateiste definira kao teroriste

kralj Abduallah
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
02.04.2014.
u 22:47

Prema dekretu 44 koji je izdao saudijski kralj Abdullah kriminalizirano je 'sudjelovati u neprijateljstvima izvan kraljevstva'. Predviđene kazne za takvo djelovanje su između 3 i 20 godina zatvora.

Saudijska Arabija predstavila je seriju novih zakona u kojima ateiste definira kao teroriste, javlja The Independent koji se poziva na izvještaj Human Rights Watcha.

Prema dekretu 44 koji je izdao saudijski kralj Abdullah kriminalizirano je 'sudjelovati u neprijateljstvima izvan kraljevstva'. Predviđene kazne za takvo djelovanje su između 3 i 20 godina zatvora.

Također prošli mjesec ministarstvo unutarnjih poslova u toj zemlji izdalo je odredbe kojima je identificiralo širok popis grupa koje vlast smatra terorističkim organizacijama. U članku jedne od tih odredbi terorizam definiraju kao ''pozivanje na ateističku misao u bilo kojem obliku'' ili dovođenje u pitanje temelja Islamske vjere na kojima se temelji država, javlja The Independent.

Zakoni su doneseni kako bi se suzbilo političke disidente.

>> Saudijska Arabija prvi put šalje žene na Olimpijadu

Komentara 17

KA
kafka
09:20 03.04.2014.

Kad po sili zakona moraš vjerovati onda nešto smrdi. Ne bih rekao da je Muhamed (Mhmd) tako propovijedao. Zna li netko?

ST
stomugromova
08:54 03.04.2014.

cionisti i vehabije= braća

Avatar abcd
abcd
07:34 03.04.2014.

Vjerujem kako se svjetionik demokracije sa zapadnog atlantika na celu sa nobelovcem obamicom i mc cainom nece mijesati u unutarnje stvari ove liberalne i napredne drzave

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije