Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrkić se našalio:

'U novije sam vrijeme dobar i s Glavašem, i tu moram stati jer bismo imali jednoumlje'

osijek
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
1/11
02.12.2015.
u 14:45

Na proslavu Dana grada Osijeka došla je i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Predsjednica je osječkom gradonačelniku odgovorila da je i sama putem u Osijek razmišljala o tome kako su svi uspjeli naći zajednički jezik.

- Draga predsjednice, ne znam je li Vam moj prijatelj (i savjetnik) Mate Radeljić objasnio u kakvu ste političku sredinu došli. Stigli ste u sredinu koja je prije tri godine napravila ono što biste Vi trebali ovih dana. Da nismo bili jedinstveni, svi od lijevih do desnih, SDP, HDZ, Laburisti, ne bismo ništa napravili – poručio je osječki gradonačelnik Ivica Vrkić predsjednici Kolindi Grabar Kitarović na proslavi Dana grada.

Bez obzira na to tko formira vlast u državi, Vrkić nije siguran, istaknuo je, da ćemo riješiti probleme.

– U novije sam vrijeme dobar i s Branimirom Glavašem, i tu moram stati jer bismo imali jednoumlje – našalio se Vrkić.

Predsjednica mu je odgovorila da je i sama putem u Osijek razmišljala o tome kako su svi uspjeli naći zajednički jezik.

– Zajednički jezik ne znači da svi jednako razmišljate, već da ste se složili u ciljevima za dobrobit građana – rekla je predsjednica.

Istaknula je i kako je, nakon ulaska u EU izostao očekivani gospodarski razvoj, a tu je zakazala država.

– Regionalna politika može biti uspješna samo ako je uspješna i državna politika. Sada, nekoliko godina nakon takve politike, posljedice su teške. Za 3719 osoba manji je broj aktivnog stanovništva u ovoj županiji od sredine 2014. do sredine 2015., zbog iseljavanja – upozorila je.

Nova Vlada imat će, navela je, golemu odgovornost.

– Prva zadaća je poreznim rasterećenjima plaća i tvrtki omogućiti ubrzano investiranje – kazala je. Očekuje od nove Vlade, dodala je, promjenu novčarske politike, ali i osnivanje banke za razvoj poljoprivrede, sa sjedištem upravo u Osijeku. Napomenula je kako 1000 blokiranih OPG-ova duguje ukupno 377 milijuna kuna.

Iako su svi jedni druge nazivali prijateljima, to nije odavao prizor na ulazu na svečanost u HNK.

– Jel' to Šeks? Jel' to taj Šeks? – kazao je Glavaš dok se pozdravljao s Vrkićem, a potom pružio ruku i Vladimiru Šeksu, koji je zadržao ozbiljan izraz lica. 

>> Osijek brani 1050 metara novog dravskog nasipa

Komentara 3

Avatar MK
MK
15:40 02.12.2015.

Meni se svida kako je Vrkić ispričao kakav pokvarenjak je Tito bio - što je ustanovio kada se sa njim u Autu vozio, a zločinac Tito već drugi dan u Sloveniji okrenuo ploču pljujuči Hrvatski Narod...

Avatar Pola Marku, pola Mostu
Pola Marku, pola Mostu
09:35 03.12.2015.

Sve jugoslovenčine su u zadnje vrijeme dobre s Glavašem, a i on s njima.

OB
Objektivno...
15:22 02.12.2015.

Znači, prema protokolu su pozivani i savjetnici Predsjednice Republike? A jel pozvana i Predsjednicina savjetnica za zviždače? Zviždače nitko ne treba. čak ni HNK nema nijednog zviždača ni u Operi ni u Zboru ni u Orkestru

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije