Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
0 1°C

U svakom dijelu svijeta listajte Večernji list uz e-novine!

Pretplatite se
  • Deleted user:

    Možda da Hrvati prestanu glasati za HDZ/SDP pa bi imali takve plaće u Hrvatskoj, i ne bi morali čitati ovakve novinske tekstove. Ali ovima " Hrvatima " se više sviđaju njihove plate koje dobivaju od bivših komunista.

  • Somelier:

    Sve je to komunističko udbaška propaganda samo kako bi ljudi napustili Hrvatsku. Da sve dosadašnje vlade nisu detektirale gdje leži problem i to je istina. Jedini problem na cijelome teritoriju Hrvatske i u svim strukturama je minimalac. Za običnoga radnika ... prikaži još! minimalna plaća morala bi biti 5.000,00 kuna a onda bi se sa poslodavcima dogovaralo i pogađalo prema gore za ostale kvalifikacije i specijalnosti. Plaće državnih službi konstantno rastu i sada još se govori da će im podiči plaće. Neznam niti sam koliki je minimalac ali znam da su u mojemu kraju plaće oko 2.000,00 kuna. Bezobrazno je čuti da je prosječna plaća na nivou Hrvatske 6.800,00 kuna pa sada kada državnim službenicima podignu plaču, prosjek će još skočiti. Naš čovijek će ostati doma samo ako dobije plaču a to je taj minimalac o kojemu govorim. Zabadava graditi fabrike, otvarati nova radna mjesta ako je plaća i dalje 2.000,00 do 3.000,00 kuna.Obrtnici i d.o.o -i koriste vladinu odredbu o minimalcu. Na kraju godine vlasnik ili direktor vozi auto od 100.000,00 eura u kešu a radnici mu zbog minimalca napuštaju Hrvatsku.

  • Vlaskoulicanec:

    Tko vam plaća da pišete ovakve gluposti??? Nijemci idu u penziju nakon 45 i više godina rada sa 900-1000 eura u penziju a vi bi za 5 godina 300 eura?!?!?! Ovo što radite je isto kao i propaganda u Afganistanu ... prikaži još! da svaki Afganistanac koji dojde u Njemačku dobije 2000 eura mjesečno plus auto plus kuću...

Još iz rubrike Vijesti

Zagreb: Saborska rasprava o povjerenju ministru gospodarstva Tomislavu Ćoriću
Na sjednici u četvrtak

Sabor će raspravljati o sudjelovanju Oružanih snaga u misiji KFOR-a na Kosovu

OTVORENO

Hrebak: U nekim mjestima još nema koronavirusa, zašto onda kažnjavati lokalni kafić?

3
Koronavirus u Njemačkoj
BORBA PROTIV KORONE

Njemačka produljuje djelomično zatvaranje, ali planira iznimke za Božić