Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tvrdi: Bio je kuhar

U Njemačkoj uhićen 93-godišnji navodni čuvar iz Auschwitza

Auschwitz
Reuters
06.05.2013.
u 18:05

Hans Lipschis, 93-godišnjak koji je trenutačno četvrti na listi najtraženijih nacista Simon Wiesenthal Centra, kazao je da je bio samo kuhar te da još nije optužen ni za kakav zločin.

Bivši, navodni nacistički čuvar u Auschwitzu u kojem je ubijeno više od 1,1 milijun ljudi, uhićen je u Njemačkoj, piše Goddiscussion. Hans Lipschis, 93-godišnjak koji je trenutačno četvrti na listi najtraženijih nacista Simon Wiesenthal Centra, kazao je da je bio samo kuhar te da još nije optužen ni za kakav zločin.

Lipschis je, piše BBC, među 50 bivših radnika iz Auschwitza, najvećeg nacističkog logora smrti, koji je još živ i koji je odnedavno pod istragom njemačkih vlasti.

Tužitelji upozoravaju na potrebu reinterpretacije kaznenog prava nakon osude Demjanjuka u ožujku 2011. godine.

Demjanjuk je proglašen krivim za pomoć u ubijanju 28.060 Židova dok je radio kao čuvar u logoru Sobibor u okupiranoj Poljskoj.

Njegov slučaj mogao bi pomoći u sprječavanju da se potencijalni optuženici kriju iza argumenta kako su samo slušali naredbe.

BBC piše da još nije jasno hoće li ovaj slučaj doći na sud.

>>'Nacistička nevjesta' optužena za 10 ubojstava i 15 pljački banki

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije