Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EKONOMSKI STRUČNJACI:

'U Njemačkoj neće biti prave recesije'

Foto: Bernd Von Jutrczenka/DPA/PIXSELL
06.11.2019.
u 17:56

Ove godine, predviđaju oni, njemačko će gospodarstvo rasti 0,5 posto, a sljedeće godine previđaju 0,9 posto

Unatoč slabom rastu, najveći ekonomski stručnjaci u Njemačkoj ne očekuju duboku i pravu recesiju u toj zemlji. Glavni je to zaključak Vijeća ekonomskih stručnjaka koje se sastoji od petero najvećih ekonomskih autoriteta u zemlji, a koje je svoj izvještaj predstavilo danas.

Ove godine, predviđaju oni, njemačko će gospodarstvo rasti 0,5 posto, a sljedeće godine previđaju 0,9 posto. No, unatoč slabijem povećanju gospodarstva od očekivanog, vijeće nije preporučilo velike programe trošenja vlade koji bi potaknuli investicije i rast.

Usto su dodali da često kritizirano zakonsko ograničenje zaduživanja za središnju vladu nije prepreka malom zaduženju kojim bi se stimulirao gospodarski rast. Vijeće je posebno naglasilo potrebu poboljšanja digitalne infrastrukture kako bi se olakšala transformacija znanja u ekonomske rezultate te je preporučilo i olakšavanje osnivanja novih tvrtki.

Ključne riječi

Komentara 5

ZI
zimerman
03:28 07.11.2019.

Imaju nacionalnu recesiju , što je gore od ekonomske

ZB
Zoki-Bijela
19:19 06.11.2019.

Ja mislim da ste vi novinari prespavali zadnjih 10 mjesec. Njemacka polako izlazi iz recesije..

Avatar nekakav
nekakav
07:51 07.11.2019.

naravno da neće biti, politika pokušava čvrstim riječima stvoriti umjetan osjećaj napretka. mali poduzetnici imaju sve više problema, jer imaju sve manje narudžbi, srednji čekaju s ulaganjima, veliki imaju problema... u bankarski sustav države eu-a upumpale tisuće milijardi eura, bez pokrića, banke snizile kamatu na štednju, jer je opća poplava jeftinog novca, koji pak nije završio u tvrtkama ni u ulaganjima, već makinacijama na burzi. sav rast koji se bilježi jest rast sa burzi, gdje se ulaže puno jeftinog novca u dionice, poduzeća lažu i obmanjuju sve svojim zdravljem. sve je na staklenim nogama, jedan mali bočni udarac autićem u jednu nogicu, i ode kristal u tisuću dijelova. badava filozofiranje, kad njemačka ne ulaže u svoju infrastrukturu, najveća ulaganja države su u socijalne stanove za migrante, a zapošljavanje se uglavnom svodi na zapošljavanje kuhara, čistačica i njegovateljica. sve za one koji ne privređuju! njemačka je izvozno orijentirana više od ikoga na svijetu. čak je kina manje orijentirana na izvoz. a prostor za rast njemačke se smanjuje jako. 20 mil stranaca imaju, sve iz interesa. stari nijemci misle da će uvijek imati velike penzije kojima će moći plaćati ovu sirotinju s istoka da ih pere i hrani. al mladi nijemci ne rade kao oni nekad. stranci ne kupuju nekretnine kod njih. jedna poljska ima više funkcionalnih tenkova i topova od njemačke. to znate?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije