Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
25.lipanj

U New Yorku proslavljen Dan državnosti

Dan državnosti u New Yorku (1)
Foto: Jadranka Jureško-Kero
1/3
25.06.2010.
u 16:26

Na proslavi Dana državnosti glazbenik Drago Bubalo odsvirao je na klaviru kompoziciju Jubilus koju je skladao predsjednik Ivo Josipović.

Hrvatska zajednica New Yorka i diplomatski konzularni zbor te predstavnici gradskih vlasti proslavili su Dan Hrvatske državnosti u Galeriji Ana Tzarev na Manhattanu. Generalni konzul RH u New Yorku Marijan Gubić s ponosom je naglasio da se hrvatski nacionalni blagdan obilježava u prestižnom kulturnom prostoru čija je vlasnica Hrvatica Ana Tzarev podrijetlom iz Trogira.

Na koktelu se okupilo dvjesto pedeset uzvanika među kojima su bili izaslanici gradonačelnika Michaela Bloomberga, hrvatske crkve u New Yorku i brojni poslovni ljudi i hrvatski iseljenici. „Hrvatsku ste pomogli u stvaranju devedesetih godina, potom u obrambenom ratu ali i u obnovi. Još uvijek Hrvatska treba vašu pomoć i znanje jer pred nama je razdoblje strukturalnih reformi i riješavanja ekonomske krize.“- poručio je hrvatskom iseljeništvu generalni konzul Gubić.

Na adresu hrvatskog konzularnog predstavništva u New Yorku stigle su brojne čestitke povodom Dana državnosti između ostalih i od rabina Arthura Scheinera,Fra Nikole Pašalića, gradonačelnika Bloomberga i Charlesa Koba, predsjednika Odbora za ekonomski razvoj koji je naglasio da 20 godina prijateljuje s hrvatskim narodom. Thomas Patrick Melady, bivši američki ambasador u Vatikanu i lobista za Hrvatsku rekao je kako „od prvih demokratskih izbora s radošču prati napredak Hrvatske“.

U bogatom programu nastupila je klapa iz Astorije, folklorne skupina Kardinal Alojz Stepinac i sopranistica Jama Jandroković a glazbenik Drago Bubalo odsvirao je na klaviru kompoziciju Jubilus koju je skladao predsjednik Ivo Josipović.

Komentara 1

UK
Ugo Kajvez
23:45 25.06.2010.

Taman, ... spot je toliko dobar da ga moram ponoviti ... youtube ... . Ramstein - Amerika

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije