Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prosperov novak:

'U našoj je zemlji na snazi dobro posložena glupost'

Slobodan Prosperov Novak (1)
Marko Lukunic/PIXSELL
28.04.2013.
u 18:16

- Glupani su u našoj sredini dobro raspoređeni, ima ih u HEP-u, HŽ-u, na ulici, svugdje – poručio je povjesničar književnosti Slobodan Prosperov Novak

– U Hrvatskoj je na snazi dobro posložena glupost. Glupani su u našoj sredini dobro raspoređeni, ima ih u HEP-u, HŽ-u, na ulici, svugdje – poručio je povjesničar književnosti Slobodan Prosperov Novak gostujući u HRT-ovoj emisiji “Nedjeljom u 2”. Poručio je da je krajem 90-ih ipak očekivao da u našoj državi neće biti “dežurnih istina” te kako bi o investicijama mogao govoriti tek onda kada bi ljudi investirali u dobre resurse a da pritom ne kradu i ne stječu vlastitu korist. Osvrnuo se i na premijera Milanovića i zaključio da mu je kao i svakom drugom ipak potrebno malo poniznosti.

– Premijer ne smije onako razgovarati u Saboru, bez obzira na to je li taj Sabor na razini na kakvoj bi trebao biti ili ne – zaključio je Novak. Naglasio je i, kad je o novom pravopisu riječ, ako postoje dvije norme, treba pustiti da obje zažive.

– Onim ljudima koji imaju autoritet i koji znaju, njih treba pustiti da obave svoj posao. Ne možemo baš u svaki autoritet sumnjati – zaključio je. Poručio je i da mu je žao što nije Dubrovčanin pa da i on može sudjelovati na referendumu.

– Jedino što vidim jest da se tu radi o prijevari ljudi. Oni koji su tražili dozvolu za golf, tu su dozvolu i dobili, ali tamo se ne bi trebali graditi apartmani. Dubrovnik ima golf-klub sa 25 članova, pa više članova je bilo u nekom alkarskom klubu... Žao mi je što nisam u Dubrovniku kako bih izrazio svoje mišljenje – rekao je.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije