Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
goran marić

U napuštenom pogonu Varteksa poduzetničko-poslovni inkubator

Nikola Cutuk/PIXSELL
27.08.2018.
u 16:49

Ministar se nada da će i taj projekt potaknuti mlade ljude da pronađu svoj interes kroz samozapošljavanje, da ostanu na tom području i u Hrvatskoj

Ministar državne imovine Goran Marić razgovarao je u ponedjeljak u Ivancu s gradonačelnikom Miloradom Batinićem o mogućnosti korištenja nekretnina u državnom vlasništvu za potrebe lokalne zajednice, posebice o napuštenom pogonu Varteksa na ivanečkom području, gdje gradske vlasti namjeravaju otvoriti poduzetničko-poslovni inkubator.

Nakon sastanka gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić je rekao da je suradnja s Ministarstvom državne imovine konstruktivna. "Pogon Varteksa napušten je 2014. godine, a građanima je otad problem neuređeni, neodržavani okoliš. Naš je interes na tom prostoru otvoriti poslovno-proizvodni inkubator", rekao je Batinić, koji očekuje pozitivnu odluku ministarstva o dodjeli tog zemljišta na korištenje Ivancu.

Bivši Varteksov pogon prostire se na devet tisuća četvornih metara. 

Ministarstvo je dalo još dva prostora u državnom vlasništvu na korištenje Ivancu, a gradonačelnik Batinić očekuje da će oni uskoro biti darovani u vlasništvo tom gradu.   

Ministar Goran Marić potvrdio je dobru suradnju ministarstva i predstavnika Grada Ivanca, pri čemu je pohvalio kvalitetnu organizaciju sastanka.

 "Kad bi i druge gradske i općinske uprave organizirale ovako učinkovite sastanke, bilo bi znatno lakše i brže rješavati otvorena pitanja", rekao je ministar Marić.

"Nema veće sreće za Vladu nego kad se prostor pustoši pretvori u prostor života. Vjerujem da je to realno postići za otprilike jednu godinu. Vidjeli smo kako zapušteno izgleda prostor nakon tri godine zanemarivanja. Kako tek izgledaju oni prostori i zgrade koji leže napušteni i zaboravljeni 30 ili 40 godina", istaknuo je.

Ministar se nada da će i taj projekt potaknuti mlade ljude da pronađu svoj interes kroz samozapošljavanje, da ostanu na tom području i u Hrvatskoj. "Sljedeći korak predstavlja procjena vrijednosti nekretnine te obrada zahtjeva Grada Ivanca", rekao je ministar Marić i najavio da će se taj postupak dovršiti najkasnije za dva mjeseca.

Kako je priopćeno iz ministarstva, u prošlih godinu i pol ministar Goran Marić potpisao je 1400 odluka i 830 ugovora koji se uglavnom odnose na davanje državnih nekretnina na korištenje ili njihovo darovanje u vlasništvo općinama, gradovima i županijama.

S ministrom je u Ivancu bio i državni tajnik Tomislav Boban.

>> Pogledajte video što građani misle o prometnoj regulaciji na Jankomiru

Komentara 3

AN
antonelić
18:04 27.08.2018.

žao mi je , ali ništa od svega toga neće biti ako se u rješavanje ne uplete naša precjednica dr.kolinda ... što god ona dotakne , sve se pozlati ... toliko toga lijepog je učinila više nego je obećala ... uskoro će se vratiti sva mladež iz pečalbe u lijepu našu jer je dr.kolinda obećala blagostanje vezano za nultu toleranciju prema poreznim prekršajima ... samo trebamo sačekati da joj završe ispitni rokovi pa kad ona bubne šakom po stolu svi ćemo krenuti naprijed ... alo , švicarska , sačekaj malo da te stignemo !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije