Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema mira

U napadima saudijske koalicije u Jemenu ubijeni deseci pobunjenih Hutija

Ilustracija
Foto: Hani Al-Ansi/DPA/PIXSELL/ Ilustracija
28.04.2018.
u 12:21

Stručnjaci smatraju da ti smrtonosni napadi, koji predstavljaju ozbiljan poraz za pobunjene Hutije, znače kako Saudijska Arabija ostaje odlučna u vojnom rješenju u Jemenu

Deseci pobunjenih Hutija, među kojima i njihovi zapovjednici, smrtno su stradali u Jemenu u udarima koalicije predvođene Saudijskom Arabijom, objavili su mediji nekoliko dana nakon sličnog napada u kojem je poginuo najviši pobunjenički politički dužnosnik.

Do novog napada izvedenog u petak navečer došlo je uoči subotnjeg pogreba tog političkog čelnika Saleha al-Samada, ubijena 19. travnja u ciljanom napadu za koji je odgovornost preuzela ta ista vojna koalicija na zapadu Jemena, opustošenom ratom.

Stručnjaci smatraju da ti smrtonosni napadi, koji predstavljaju ozbiljan poraz za pobunjene Hutije, znače kako Saudijska Arabija ostaje odlučna u vojnom rješenju u Jemenu.

Vojna koalicija pod saudijskim zapovjedništvom intervenirala je u ožujku 2015. u Jemenu kako bi pomogla vlasti predsjednika Abda Rabe Mansura Hadija da zaustavi napredovanje proiranskih Hutija koji su se domogli prostranih dijelova teritorija među kojima glavnog grada Sane.

U petak navečer koalicija je ciljala zgradu ministarstva unutarnjih poslova koju kontroliraju pobunjenici u Sani, objavila je tv postaja Al-Arabija iznoseći podatak o 38 mrtvih među Hutijima.

Po toj tv postaji sa sjedištem u Dubaiju, na sastanku koji je bio meta pripremala se pogrebna svečanost u subotu. 

Ključne riječi

Komentara 4

GV
golub Vaso
12:43 28.04.2018.

fasištička agresija koju nitko ne osuđuje, dok se Sirija bombardira na osnovu laži al kaide aka bijele kacige

DU
Deleted user
13:51 28.04.2018.

interesantni su ovi clanci of ovog novinarskog smeca. a prije par dana ubili 70 djece i 40 svatova ni rijeci nije bilo o tome......"Saudi-led coalition killed 68 children in Yemen: UN"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije