Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poruke mira

U Nagasakiju služena misa zadušnica za žrtve Vukovara

drago stambuk
VL
15.11.2010.
u 19:12

Misu je predvodio glavni tajnik nadbiskupije Nagasakija otac Akira koji je vjernicima predočio stradanje Vukovara dodavši da su Hiroshima i Nagasaki obnovljeni deset godina nakon eksplozija atomskih bombi, a Vukovar još liječi svoje rane

NAGASAKI – Već treći put, na poticaj hrvatskoga veleposlanika u Japanu dr. Drage Štambuka, u nedjelju je u Nagasakiju (u katedrali Urakami) služena sveta misa zadušnica za vukovarske žrtve i za mir u svijetu.

Misu je predvodio glavni tajnik nadbiskupije Nagasakija otac Kosera Akira koji je vjernicima predočio stradanje Vukovara dodavši da su Hiroshima i Nagasaki obnovljeni deset godina nakon eksplozija atomskih bombi, a Vukovar još liječi svoje rane.

Štambuk je pak istaknuo da prijateljstvo i sućut ubrzavaju cijeljenje rana. U misnom slavlju sudjelovalo je nekoliko stotina vjernika, brojni članovi Društva japansko-hrvatskoga prijateljstva Nagasaki - Hrvatska, gradonačelnik Nagasakija Tomihisa Taue i drugi uglednici.

Komentara 7

OB
-obrisani-
21:48 15.11.2010.

. Neka se svijet sjeti dana, kada je umirao Vukovar !!!

OB
-obrisani-
06:32 16.11.2010.

Ako su ove stare babe na slici - njihovi uglednici,,onda ehh,,,što rećiiiiiiiii

CR
croPOLIT
21:13 15.11.2010.

Bravo! Kao i uvijek drugi cijene nasu povijest vise nego mi sami!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije